Diari de Girona: “L’Uni deixa sense capacitat de resposta el Cadí”

L’Uni deixa sense capacitat de resposta el Cadí

SPAR CITYLIFT GIRONA 72 – 51 CADÍ LA SEU

La resistència pirinenca fins al descans (33-30) es dilueix davant la intensitat de les jugadores locals

Marc Verdaguer 26.03.2017 | 08:59

Els problemes per defensar Meiya Tirera en el primer quart, 17-18 amb dotze punts de la pivot maliana del Cadí; l’endormiscament en atac de Jordana i Ibekwe fins al descans, 33-30 amb cap punt de la base i l’aler locals; i la motivació del Cadí, que havia arribat a Girona jugant-se part de les seves opcions de play-off, semblava que podien complicar el darrer partit a Fontajau de l’Spar Citylift Girona a la lliga regular. Però, a l’hora de la veritat, una zona 2-3 amb Alminaite al mig va desterrar Tirera del partit; la bona defensa de l’Uni va anar empetitint cada cop més les pirinenques, que varen acabar tirant la tovallola en un darrer quart on van arribar a perdre de 26 punts (70-44). Al final, 72-51 i l’Uni que segueix treballant per arribar en forma al play-off i, anant un pas massa enllà, mentalitzar-se de cara a l’esperada final amb la repetició del clàssic duel contra l’Avenida.

Conscient de l’estrip que li estava fent Tirera, a l’inici del segon quart Èric Surís va posar Alminaite en pista i, amb una zona 2-3 presidida pels llarguíssims braços de la lituana, a la pivot del Cadí se li va acabar la festa. L’Uni estava defensant bé. Adaptant-se al criteri arbitral de xiular poques faltes (Cadí només va tirar dos tirs lliures en tot el partit), els problemes de l’Uni en el segon quart, i això és estrany en l’equip gironí, van ser més en atac que en defensa. Pilotes perdudes, poques idees, especialment quan Leo Rodríguez va anar a descansar, i la menuda Schimmel va tornar a posar el Cadí per davant amb cinc punts seguits (25-29). Tot i l’ofuscament d’Ibekwe, cap punt fins al descans, la defensa i vuit punts de Haley Peters varen obrir la porta perquè l’Uni arribés al descans tres punts per sobre en el marcador (33-30). I Meiya Tirera seguia encallada en els dotze punts del primer quart.

Ni Jordana, ni Ify Ibekwe havien anotat cap punt en tota la primera meitat, però, pensant que ja n’hi havia prou d’aquella història, la base de Torelló va anotar un triple en els primers minuts del tercer quart: 38-34. I, com no volien ser menys, Ibekwe va fer el mateix en el següent atac gironí; i aquells set punts de diferència, llavors la màxima diferència del partit per a qualsevol dels dos equips, va acabar sent un punt d’inflexió. Un canvi de dinàmica del partit que, més pel que poguessin fer Jordana o Ibekwe en atac (que va continuar sense ser gaire rellevant), va arribar producte d’una defensa que va anar anul·lant un Cadí que va trobar a faltar la seva base, l’alemanya Svenja Brunckjhorst, absent ahir per malaltia.

El partit ja anava costa avall per a l’Uni. El Cadí ho va intentar evitar aplicant la recepta tradicional de les pirinenques aquestes últimes temporades, apujar la intensitat defensiva, però l’Uni ja tenia decidit acabar amb els dubtes de la primera meitat. La defensa gironina cada cop tenia més encallat l’atac del Cadí, Tirera seguia sent la màxima anotadora amb 14 punts, i dos tirs lliures de Jordana varen trencar per primer cop la barrera dels deu punts de marge (51-40, en el minut 29). Poc després, un triple de Peters tancava el tercer quart (56-42) amb les gironines agradant-se a la pista.

En els últims deu minuts, l’Uni no va deixar aixecar el cap a un aclaparat Cadí que va arribar a perdre de 26 punts (71-44). Al final, 72-51.