La maduresa gironina permet emportar-se un partit complicat a Gernika. (67 – 79)

Lointek Gernika Bizkaia 67 - 79 Spar Citylift Girona

Lointek Gernika Bizkaia és un equip ja conegut a Girona. El d’avui era el quart enfrontament d’aquesta campanya tenint en compte que, a banda de la competició domèstica, ja es van enfrontar en la fase de grups de l’Eurocup Women.

Tots dos equips han semblat tenir-se preses les mesures i qualsevol mínima errada s’ha pagat. L’empenta de les locals – que ara mateix se situen una victòria per sobre el tall dels play off – i la rauxa d’un pavelló de Maloste ple a vessar han posat les coses molt difícils a les noies d’Eric Surís.

Començament molt encertat per part de l’Spar Citylift Girona. L’anotació ha estat molt ben repartida pel cinc inicial que ja havia anotat en la seva totalitat quan tot just passaven 8 minuts de l’inici del matx.

La tendència ha estat d’alternatives constants en el marcador, que l’Spar Citylift ha sabut trencar al final del primer quart. L’equip s’ha trobat davant d’una bona defensa de les pivots basques que ha sabut contrarestar amb bons tirs exteriors. La connexió entre Núria Martínez i les jugadores interiors ha estat determinant per trobar una bona circulació de pilota i tirs fàcils sota cistella. L’embranzida de Gernika durant el final del segon quart ha fet que el resultat al descans fos de 35 – 37 i feia augurar que el partit seria disputat fins a l’última possessió.

El domini del rebot ha estat determinant per no perdre-li la cara al partit en fases on no s’ha pogut desplegar un joc tan fluid com s’hagués volgut. En tan sols dos minuts i mig, Gernika ha aconseguit capgirar el marcador probablement conscient dels grans tercers quarts que acostuma a realitzar l’equip gironí.

La pressió intensa a tota la pista ha provocat un percentatge baix d’encert en l’inici de la segona meitat, que combinat amb vàries pèrdues de pilota han suposat que les locals aconseguissin capgirar el marcador. L’encert de Magalí Mendy i Shante Evans ha estat vital durant els moments més complicats del tercer quart per evitar que les locals ampliessin l’avantatge i mantenir l’equip viu en tot moment.

L’últim quart ha començat de forma molt diferent, amb un parcial de 0-7 que ha obert una escletxa sense marge per a la remuntada. L’Spar Citylift Girona ha dominat l’última fase del partit de dalt a baix per emportar-se una victòria molt treballada davant d’un rival que no li ha posat gens fàcil. Al final el marcador, 67 – 79, no reflecteix del tot la dificultat de l’enfrontament.

Ara, sense massa temps perdre, toca pensar en la jornada intersetmanal de dimecres a les 20 hores a Fontajau davant IDK Gipuzkoa.