L’encert exterior desencalla un partit complicat. (74 – 60)

Spar Citylift Girona 74 - 60 Nissan Al-Qázeres

L’enfrontament corresponent a la jornada 22 de la Liga Dia ha portat avui el Nissan Al-Qázeres d’Extremadura a Fontajau. Arribava com a vuitè classificat – amb 9 victòries i 12 derrotes – i la permanència assegurada fa tot just una setmana.

El partit ha començat amb una anotació força baixa. En els primers compassos cap dels dos conjunts ha anotat amb facilitat. Dos triples de la capitana Rosó Buch han estat tota una declaració d’intencions per part de les locals. Malgrat tenir present, inevitablement, el partit de tornada dels quarts de final de l’Eurocup Women contra Galatasaray a l’horitzó, les gironines s’han mostrat fortes des del salt inicial, arribant al final del primer període amb un resultat de 18 – 12.

Bona defensa de l’Spar Citylift Girona en totes les zones. Diverses recuperacions han parat el ritme atacant d’un Nissan Al-Qázeres que no ha començat còmode l’enfrontament. El període ha estat plegat de bon joc, amb Núria Martínez com a directora d’orquestra, Laura Roig d’assistent i Maria Conde finalitzant jugades en forma d’alley oop.

El partit, que ha arribat al descans amb un marcador de 37 – 29, ha agafat un to bonic per a l’espectador, que ha vist com les extremenyes no abaixaven els braços i mantenien la distància seguint el rastre de les gironines.

Les jugadores de Nissan Al-Qázeres han sortit de la xerrada del descans amb les idees clares i ganes d’emportar-se el partit. En tan sols 2 minuts han sigut capaces de capgirar el marcador gràcies a un parcial de 0-10. Per sort, l’equip ha sabut respondre amb un altre parcial de 10 – 0 a favor cuinat per Rosó Buch amb un triple, que suposava el seu tercer de la tarda, un altre de Nicole Romeo i un parell de bàsquets en transicions ràpides. Sens dubte, un toc d’atenció superat amb nota que demostra que l’equip, tot i el gran moment de forma pel que passa, no es pot despistar ni un instant.

Al final, amb un resultat de 74 – 60, l’Spar Citylift Girona s’ha assegurat la seva 19ª victòria a la Lliga Dia i ha agafat una bona dosi de confiança per encarar el repte europeu. Ara, la següent cita serà dimecres dia 7 a Fontajau davant el Galatasaray turc, on l’equip sortirà a la pista per defensar els tres punts d’avantatge aconseguits a Istanbul que podrien portar el club a semifinals d’Eurocup Women per primera vegada a la serva història. Us hi esperem a tots a les 20:30 h.