L’equip tanca la pretemporada amb una remuntada meritòria. (63-46)

Crònica

Últim partit de pretemporada abans d’encarar el primer títol de la temporada en forma de Lliga Catalana diumenge vinent. Darrera prova, i de nivell, davant un València Bàsquet que, tot i que és un equip acabat d’ascendir a Lliga Dia, s’ha reforçat de valent durant aquest estiu.

Les valencianes ja són un equip ben rodat pel fet d’estar al complet des de fa més d’un mes, i això s’ha notat des de l’inici; han començat ben fortes en atac, amb grans parcials anotadors. Avui, el tècnic Eric Surís comptava amb fins a quatre jugadores del filial per suplir les baixes de les mundialistes Laia Palau i Bea Sánchez, a la qual s’hi ha sumat Núria Martínez que, amb molèsties, ha preferit descansar. Les joves jugadores escollides han estat: Aina Martín, Belén González Valdayo, Alba Coma, Vanessa González i Fatou Cissé.

En l’inici, l’Spar Citylift ha tingut certes dificultats per trobar-se còmode al parquet. L’entrada de Julia Reisingerova a les acaballes del primer quart ha donat aire fresc a la pintura, i juntament amb Hampton han aconseguit escurçar distàncies al marcador davant d’un equip que semblava decidit a mantenir un ritme molt alt de joc. La txeca ha sabut aguantar bé el treball de les visitants per trobar espais i mantenir l’equip dins del partit, mentre que l’americana ha demostrat un bon encert des de la línia de tres.

El tercer quart ha començat amb les gironines molt més intenses, i la pressió en cada defensa ha donat el seu fruit quan València Bàsquet s’ha vist amb algunes possessions esgotades. Tot i així, el partit ha esdevingut més travat que en la primera meitat, fet que ha propiciat una anotació molt baixa per a tots dos costats.

L’encert, però, ha arribat en l’últim període, on les gironines s’han mostrat molt encertades de cara a cistella en totes les seves versions atacants. Així és com s’ha aconseguit l’avantatge final, amb un marcador de 63-46 i una diferència màxima de fins a 19 punts.

Ara l’equip ja pensa en la final de la Lliga Catalana que es disputarà diumenge vinent a les 19:30h davant el guanyador de l’Snatt’s Femení Sant Adrià i el Cadí La Seu. El partit servirà també per presentar l’equip de gala, i ja per fi al complet, davant l’afició de Fontajau.