L’equip sap aprofitar el factor pista i s’enduu la primera victòria de les Semifinals. (87 – 64)

Spar Citylift Girona 87 - 64 Mann-Filter STC

Fontajau repetia rival respecte l’última jornada de lliga regular, en la qual l’enfrontament davant Mann-Filter Stadium Casablanca va acabar amb un 80-68 a favor de les gironines. Les de Victor Lapeña venien de superar aquest mateix dijous el tercer i definitiu partit de l’eliminatòria de quarts de final davant d’un batallador IDK Gipuzkoa que no li va posar les coses gens fàcils.

Per la seva banda, l’Spar Citylift Girona ha gaudit de gairebé 15 dies de descans per poder preparar el matx: amb les jugadores descarregades de minuts a les cames i fent una bona recuperació de les petites molèsties arrossegades durant tota la temporada.

El partit ha començat complint les expectatives dipositades durant aquests dies d’espera. Les transicions ràpides s’han succeït amb molta facilitat durant els primers minuts, així com l’encert en el llançament exterior. Només en els primers set minuts, i amb un marcador de 18-13, les gironines ja havien anotat quatre triples – tres d’ells procedents de la francesa Magalí Mendy, molt inspirada des de la línia exterior-.

Les aragoneses, per altra banda, han sortit valentes i no han donat mostres del cansament acumulat durant l’eliminatòria de quarts de final. S’han mostrat força encertades en el tir i amb idees per fer circular la pilota de forma constant. Aquesta circulació ràpida ha derivat, però, en alguna errada no forçada.

El poder del rebot ha estat clau per contrarestar les fases on l’equip no ha estat tan encertat en els tirs de camp. Al final del segon quart el resultat era de 43 – 35, essent un +10 la màxima diferència durant el període i amb una dada que denota l’esperit generós i les moltes alternatives que disposa l’equip: totes les jugadores que han jugat a la primera meitat, han anotat.

Durant el tercer quart s’ha vist un joc molt semblant al de la primera part; les d’Eric Surís han sabut mantenir el bon ritme anotador i la imatge d’equip compacte. Shante Evans ha tingut uns minuts d’especial encert, on ha aconseguit diversos punts sota cistella, ha agafat nombrosos rebots i ha carregat de faltes a les pivots de Mann-Filter, ajudant a aconseguir un avantatge que en alguns instants ha arribat a ser de +20.

A l’últim quart, i amb el partit trencat, les locals han pogut jugar de forma més còmode. El gran ambient i les prop de 2.500 persones assistents al pavelló han acabat d’arrodonir una tarda on s’ha assolit el primer objectiu: mantenir el factor pista i marxar dijous a Saragossa amb la primera amb l’opció de tancar l’eliminatòria en el segon partit de la sèrie. Al final, el marcador de 87 – 64 convida a l’optimisme de cara al següent compromís.