Diari de Girona: “L’Uni s’agrada a Bembibre”

L’Uni s’agrada a Bembibre

A pocs dies de visitar la pista del Perfumerías Avenida, l’equip d’Èric Surís despatxa sense miraments el seu rival en un duel que queda dat i beneït al descans (32-55) ?Exhibició d’Ibekwe, que anota 21 punts, captura 16 rebots i transforma 3 triples

C.R. 18.03.2017 | 23:50

«Hem gaudit», deia Èric Surís, minuts després que el seu equip s’exhibís al Bembibre Arena. Tenia raó el tècnic d’un l’Spar Citylift Girona que va fer el que va voler amb el seu rival, a qui no va donar treva. Del primer fins a l’últim minut, el domini va ser aclaparador. Sembla que la lliga està decidida i que aquestes jornades que queden fins al play-off es poden fer feixuges i fins i tot avorrides, però l’Uni es va encarregar ahir que fos tot el contrari. L’equip es va divertir al damunt del parquet, anotant 91 punts, convertint 9 triples i sumant, entre totes les jugadores, fins a 123 punts de valoració. Va guanyar i va convèncer, a pocs dies per visitar la sempre complicada pista del Perfumerías Avenida i a una setmana del derbi contra el Cadí la Seu.

Leo Rodríguez va obrir el marcador. 0-3 per començar i el marcador que ja no deixaria d’estar a favor de les gironines. Estira-i-arronsa durant els primers minuts, pocs avantatges fins que al minut 8, l’Uni es posava 6 punts per davant (14-20). A partir d’aquí, ja no hi va haver color. 18-28 al final del primer quart, i la diferència que anava augmentant a mesura que passaven els minuts. La feina va quedar ben repartida, amb minuts i punts per a tothom, però amb una jugadora que va destacar per damunt de la resta: Ify Ibekwe. Ja no només perquè va anotar 21 punts, que també; sinó pels seus 16 rebots, els 3 triples que va transformar i tot el joc que va donar en atac i en defensa. I si uns números així s’amaneixen amb els 19 punts de Spanou, els 16 de Haley Peters i els 13 de Rosó Buch, el resultat és clar: l’Uni va ser una piconadora en atac.

Va fer mal per fora (11 triples), però també per dins. Anotant més del 50 per cent dels seus tirs de camp, també l’equip es va imposar sota l’anella, amb 49 rebots, triplicant la xifra del seu rival que només en va atrapar 15. Més igualat va ser el tercer quart, però amb un 45-71 per acabar, estava cantat que l’Uni no patiria. Més que passar l’estona als darrers 10 minuts, les gironines van tornar a prémer l’accelerador, deixant el Bembibre en només 9 punts. L’avantatge va arribar a la barrera dels 30 i no només no en va baixar, sinó que es va enfilar fins el 54-91 definitiu.

«Veient el marcador sembla que hagi estat molt fàcil, però és que l’equip ha sortit molt endollat. S’ha notat que hem treballat molt bé durant aquestes dues setmanes i hem recuperat el punt d’alegria que ens faltava. Semblava que en aquest tram final ens havia pogut la tristor d’haver-nos quedat a les portes de seguir a Europa, però avui (ahir per al lector) hem gaudit», va valorar Èric Surís al final del partit.