Perfumerías Avenida s’enduu el primer partit de les finals pel títol en un partidàs sense premi per a les gironines. (71 – 70)

Perfumerías Avenida s’enduu el primer assalt de les finals pel títol en un partidàs sense premi per a les gironines. (71 – 70)

L’Spar Citylift Girona es queda a les portes d’aconseguir la primera victòria de la sèrie en un partit on ha sabut remuntar 14 punts de desavantatge i posar-se per davant en l’últim minut.

Perfumerías Avenida 71 - 70 Spar Citylift Girona

El primer enfrontament de les finals de la Lliga Dia feia repetir el ja clàssic espanyol. Castellanes i gironines es veien les cares per cinquena vegada aquesta temporada. Avenida, equip campió de la lliga regular venia de superar amb claredat a Uni Ferrol a les semifinals, mentre que Spar Citylift Girona havia fet el mateix durant l’eliminatòria prèvia davant Mann-Filter.

La final ha començat molt intensa, amb algunes errades per part dels dos equips fruit del nerviosisme. Tal com ha avisat durant la setmana el tècnic Eric Surís, la batalla sota cistella ha estat importantíssima per dominar el partit. Sabent el poder de Perfumerías Avenida a la pintura, calia posar els cinc sentits en aquest aspecte.

Els primers punts han anat cars, tant és així que l’Spar Citylift Girona ha hagut de llançar cinc triples fins que ha aconseguit anotar des de la línia exterior. L’entrada de Maria Conde – MVP del partit amb 20 punts i +21 de valoració – ha desembussat el tir gironí amb dos triples seguits en el primer quart.

Parcials curts d’anotació durant la primera meitat han fet preveure un resultat ajustat; el mínim error s’ha pagat car, i tres possessions sense anotar han estat un món, ja que les jugadores de Salamanca s’han mostrat molt encertades des de la línia de tres. Al descans s’hi ha arribat amb un marcador de 41 – 30.

Quan la defensa zonal ha funcionat, apujant la intensitat, deixant molts menys espais i obligant a realitzar tirs forçats, una de les estadístiques pendents de cara a la segona meitat era la millora del percentatge de tir – 33% per a les gironines per un 45% de les locals.

Un parcial de 0-8 al final del tercer quart ha donat vida a l’Spar Citylift, que no ha deixat de creure mai en la victòria. Els punts s’han repartit molt bé. Han aparegut amb encert les jugadores exteriors, i el resultat de 52 – 46 al final del tercer quart feia preveure un final de matx molt ajustat.

Els millors minuts de l’equip han arribat a l’últim període, on l’equip ha superat en intensitat i encert a les castellanes. Nadia Colhado i Shante Evans s’han fet grans a sota el taulell i han dominat la zona, col·laborant en la remuntada de l’equip en els últims instants. Un triple d’Astou Traoré quan restava menys d’un minut ha capgirat el marcador – 69 – 70 – deixant a Perfumerías Avenida amb l’última possessió.

Finalment, quan faltava un segon i dues dècimes, les castellanes han capgirat el marcador gràcies a una antiesportiva que ha penalitzat un gran partit de l’equip gironí. El primer enfrontament de les finals de la Lliga Dia ha acabat mostrant un ajustat 71 – 70, que fa preveure que la sèrie serà d’allò més disputada. Diumenge l’eliminatòria es desplaça a Fontajau i serà el torn de la nostra afició per donar suport a l’equip.