Un treball d’equip excepcional dóna la primera victòria europea. (80 – 57)

Spar Citylift Girona 80 - 57 Lointek Gernika Bizkaia

En la primera jornada de l’Eurocup Women 2018-2019, l’equip ha rebut el Lointek Gernika Bizkaia a Fontajau. Un equip, dirigit per Mario López, que s’ha presentat a Girona havent guanyat els tres primers partits de la lliga domèstica i en un gran estat de forma.

En la primera part, les noies d’Eric Surís han entrat molt de pressa al partit. Un bon percentatge de tirs de camp ha donat un cert avantatge a l’Spar Citylift Girona, que ha sabut marxar de fins a 8 punts. Les basques, però, han sabut seguir l’estel·la de l’equip i no han deixat escapar les oportunitats sota cistella. Al final del primer quart, el marcador indicava un 18 – 12.

El segon període ha vingut marcat per diverses faltes personals que han condicionat a les jugadores interiors gironines, i tot i que les rotacions han sabut aguantar bé el resultat, les visitants han volgut guanyar terreny per no perdre de vista el marcador. A la mitja part s’hi ha arribat amb un 37 – 26.

Les anades i tornades del segon quart s’han esfumat amb un ajustament defensiu molt seriós que ha suposat un avantatge de +14. Amb un 47% en tirs de 3 punts – propiciat per 5 triples de Rosó Buch, que ha estat molt encertada avui en els tirs de camp – l’Spar Citylift ha deixat pràcticament sentenciat l’enfrontament. El darrer quart s’ha afrontat amb un 58 – 42 favorable a les locals.

Finalment, les gironines, més fines en el rebot durant tot el partit – 42 a 28 – han tancat la primera victòria de l’Eurocup Women amb contundència i viatjaran a les illes Açores dimecres vinent amb un 1-0 que els hi donarà certa confiança per combatre un desplaçament dur.