Segona victòria europea per a l’equip, que acaba la jornada com a líder en solitari del grup F. (Clube União Sportiva 71 – 80 Spar Citylift Girona)

Segona victòria europea per a l’equip, que acaba la jornada com a líder en solitari del grup F. (Clube União Sportiva 71 – 80 Spar Citylift Girona)

Crònica-EuroJ2

En la segona jornada de l’Eurocup Women 2018-2019, l’Spar Citylift Girona s’ha desplaçat fins a les Illes Açores per jugar davant el Clube União Sportiva. Un desplaçament incòmode que ja va poder tastar l’staff liderat també per Eric Surís durant la temporada 2016-2017. L’União Sportiva arribava al partit després de sortir derrotat a Hongria, en la primera jornada d’aquesta fase de grups, davant l’Uni Györ, en un partit disputat fins als últims minuts.

Shay Murphy ha estat la primera en trobar l’encert de cara a cistella en un inici un pèl erràtic en els tirs de camp. La pressió alta de les portugueses ha incomodat la circulació de pilota de l’equip que ha propiciat un percentatge de tir més baix del que ens té acostumats l’equip. El primer quart ha acabat amb un 12 – 12.

Tal com avisaven els nostres tècnics durant la prèvia, les locals tenen com a punt fort el joc exterior, però un inici de segon període més intens ha servit per poder recuperar més de pressa sabent córrer en diverses ocasions. Amb tot, però, no ha estat fàcil desmarcar-se en el marcador, i l’aspecte rebotador ha estat el que ha marcat la diferència – 18 en bàndol gironí per només 6 de les portugueses a la primera part –. El marcador al descans assenyalava un 33 – 36.

Les jugadores gironines han sortit més endollades en el tercer període, i en només dos minuts han aconseguit un valuós parcial de 7-0 que els ha permès trobar l’avantatge necessari per afrontar amb certa tranquil·litat els primers minuts de la represa. Nadia Colhado s’ha sabut fer forta sota l’anella, i les recuperacions de les jugadores exteriors han portat de corcó a l’atac rival. Un considerable avantatge – 50 – 65 – denotava el canvi de ritme en el joc que ha imprès l’Spar Citylift Girona.

Les locals, però, no havien dit l’última paraula: un parcial favorable en el darrer quart les ha tornat a posar dins el partit i ha fet parar el temps a Eric Surís. El tècnic i un triple oportú d’Helena Oma han aconseguit tallar la ratxa i tornar l’ordre a la pista. Finalment, les gironines han aconseguit la segona victòria – per 71 – 80 – en la primera fase de l’Eurocup Women i ja són líders en solitari del grup F.

Així doncs, el Clube União Sportiva ha repetit la seqüència de la setmana passada on, davant les hongareses d’Uni Györ, van aguantar bé el marcador fins ben entrat el tercer quart, però la superioritat que, com avui, han tingut les rivals al perímetre, ha fet que la victòria es decantés cap a l’altre bàndol.