Sòlida victòria que classifica l’equip per a la Copa de la Reina (Baxi Ferrol 42 – 96 Spar Citylift Girona)

Sòlida victòria que classifica l’equip per a la Copa de la Reina (Baxi Ferrol 42 – 96 Spar Citylift Girona)

Baxi Ferrol 42 – 96 Spar Citylift Girona

Tot i la diferència en la classificació, Spar Citylift Girona segon amb 7 victòries i una derrota, i Baxi Ferrol amb 8 derrotes, les constants millores de les gallegues en els darrers partits feien preveure que si les gironines es relaxaven, podien patir de valent al pavelló d’A Malata.

Per dissipar dubtes, les jugadores d’Eric Surís han sortit concentrades al 100% per així portar la batuta del matx. En el primer quart ha estat el clar dominador, aconseguint un molt bon encert en tirs de camp i bones transicions amb unes grans Hampton des de l’exterior i Reisingerova, que ha sabut guanyar-se la zona sempre que l’equip ho ha necessitat. La superioritat s’ha traduït amb un 14 – 25.

La mateixa tònica ha seguit durant el segon període, on les gironines han continuat encertades i hi han afegit encara un punt més de ritme per circular amb comoditat i mantenir el ritme anotador. Colhado, molt activa a totes dues zones, ha contribuït al parcial de 6 – 16 que ha servit per trencar el partit i de manera prematura i encarar la segona part amb garanties d’endur-se la victòria cap a terres gironines.

El 52% d’encert en tirs de 2 punts i el 40% des de la línia exterior ha donat un resultat molt positiu a l’equip, però l’aspecte més remarcable ha estat el rebot: 21 de l’Spar Citylift per només 12 de Ferrol, que ha suposat un avantatge de +21 al descans. Les gallegues, però, han sabut trobar millors situacions de tir en el tercer quart, tot i que la dinàmica del partit i el marcador ja li eren del tot desfavorables; en part gràcies a l’encert gironí, que ha anotat 24 punts en aquests 10 minuts sabent mantenir el ritme de joc. Al final del període, 31 – 65.

El més remarcable del tram final de partit ha estat l’actuació d’Aina Martín; la vidrerenca, jugadora del filial, ha aconseguit 9 punts, 2 rebots i 2 assistències i un +12 de valoració. Finalment, amb el resultat de 42 – 96, l’equip aconsegueix recuperar la segona posició a la taula i al mateix temps es classifica matemàticament per a la copa de la Reina que se celebrarà a partir del 28 de febrer a Vitòria.

La plantilla viatjarà dimarts a primera hora cap a Hongria per enfrontar-se a l’Uni Györ en la darrera jornada de la fase de grups de l’Eurocup Women, amb l’objectiu d’aconseguir entrar en el top 8 de la competició.

Consulteu les estadístiques del partit aquí.