Comunicat Oficial en relació a la Supercopa 2016

Davant d’algunes informacions que estan apareixent els darrers dies en relació a la nostra participació a la Supercopa d’Espanya 2016, volem aclarir:

  • L’Spar Citylift Girona no té els drets esportius per a participar a la present edició d’aquesta competició tot i ser el campió vigent de la mateixa, doncs la nostra classificació a les passades Lliga i Copa de la Reina no ens hi dona accés.

 

  • A hores d’ara cap dels dos clubs amb aquests drets ha expressat públicament la seva renúncia a participar-hi, per tant són ells dos els que han de jugar la competició.

 

  • En el cas de que la difícil situació que està patint el CB Conquero els darrers mesos acabés significant la seva renúncia o exclusió tot i ser el campió de Copa, i tenint en compte que el subcampió d’aquesta competició és a la vegada el campió de lliga, quedaria oberta la possibilitat de que la Federación Española de Baloncesto busques un substitut. Enlloc està escrit si aquest ha de ser el subcampió de lliga o un dels dos semifinalistes de la Copa de la Reina. Entenem que totes dues opcions serien correctes. En tot cas, serà una decisió que ha de prendre la FEB. Nosaltres com a subcampions de lliga i semifinalistes de Copa compliríem els dos requisits, però IDK Gipuzkoa com a semifinalista de Copa, també en compliria un i podria tenir el mateix dret que nosaltres a jugar-la.

 

  • A principis d’aquesta setmana es va preguntar sobre aquest tema a la Secretaria General de la FEB per tal de poder preveure el calendari d’entrenaments i partits. Se’ns va comunicar que la final prevista és entre el campió de Copa i el campió de Lliga, que cap dels dos hi ha renunciat, i que la FEB no s’ha plantejat cap altra possibilitat fins al moment.

 

  • Per la nostra part vam comunicar a la mateixa Secretaria General de la FEB que arribat el cas i si es decidís que tenim dret a jugar aquesta competició, hi estaríem totalment interessats. Però a la vegada, vam fer palès la impossibilitat de disputar la competició en la data prevista per part de la FEB, doncs el mateix cap de setmana hem de jugar la final de la Lliga Catalana a la Seu d’Urgell, i ens veiem obligats a complir amb els acords publicitaris, esportius i televisius.

 

Per tant, volem insistir que només jugarem la Supercopa en cas de que algun dels equips amb dret a jugar-la hi renunciï, la FEB decideixi que som nosaltres els següents amb dret a fer-ho i així ens ho comuniqui, i la FEB estableixi una data que ens permeti jugar-la. Res de tot això està a les nostres mans. Per tant, no podem fer més que esperar el desenvolupament dels esdeveniments.

 

Girona, 29 de Juliol de 2016.

 

comunicat supercopa

Attachment