Diari de Girona: “A Europa l’Uni també guanya”

Rutronik Keltern Stars 66 – 83 Spar Citylift Girona

L´Spar Citylift Girona s´exhibeix en una primera meitat amb molt d´encert ofensiu (32-49) per encarrilar una victòria a la pista del Keltern alemany deixant clar que es jugarà el primer lloc del seu grup de l´Eurocup amb el Castors Braine belga.

MARC VERDAGUER, DIARI DE GIRONA 27.10.2016 | 07:34

Jugar l’Eurocup, viatjar, veure món i provar-se més enllà de la Liga Femenina il·lusiona, i motiva, el vestidor de l’Spar Citylift Girona, amb jugadores com Ify Ibekwe, reconeguda per tothom com una estrella a la Lliga Femenina, però sense trajectòria europea més enllà de quatre partits comptats amb un parell d’equips belgues ?Namur i Hainat? fa més de cinc anys en una època en la que l’actual aler pivot de l’Uni no aconseguia jugar una temporada completa a cap club.

Amb Ibekwe per la feina i amb tot l’equip conscient que, per no caure en el parany del Keltern, calia defensar, córrer i anotar com, de fet, ja agrada jugar a les gironines, aviat es va veure que les locals tindrien problemes per aguantar l’estrebada d’un Uni que va tornar a enlluernar amb el seu bàsquet a la primera meitat (32-49) amb la rotació d’Èric Surís posant contra les cordes un rival que hauria preferit jugar a caminar esperant que Jasmine Thomas es jugués la pilota o la doblés cap a les dues sèrbies que s’obrien a tirar.

L’Uni no es va deixar enganyar i, amb Haley Peters enganxant una bona ratxa d’anotació en el segon quart quan Ibekwe descansava, el partit va quedar vist per a sentència al descans amb la constatació que l’Spar Citylift Girona es jugarà el primer lloc del grup amb el Castors Braine, que ahir va atropellar l’Uniao Sportiva sense cap mirament (97-42). Les belgues visiten Fontajau dijous vinent.

La pivot sèrbia Jana Vukorovic va ser la màxima anotadora del Keltern amb disset punts, encistellant tant per dins com per fora, però el domini interior de les gironines va ser clau, en el descans portaven 10 rebots més que les locals, i amb Ibekwe imposant el seu físic els tirs de fora de les seves dues pivots van ser l’únic argument alemany en una primera part on tothom que sortia de la banqueta gironina aportava.

Un bàsquet d’Alminaite posava el 13-22 just abans d’acabar el primer quart i un altre d’Oma obria el primer gran forat en el marcador ja en el segon (18-31) en un creixement sostingut de l’Uni que no es va frenar ni quan Surís va donar el primer descans a Ibekwe. L’encert en el tir de Peters i Rosó Buch va acabar de desballestar el Keltern, dos triples seguits de les exjugadores del Conquero allargaven la diferència fins al 22-39, i el partit ja va quedar resolt al descans després d’un nou bàsquet de la lituana Alminaite (32-49).

El Keltern va saber alentir, i endurir el partit amb molts contactes a la segona meitat però no li va servir per eixugar diferències, l´Uni va arribar els 30 punt d´avantatge, fins que les gironines es van permete aixecar el peu del gas en els darrers minuts.

Via DIARI DE GIRONA “A Europa l’Uni també guanya”