Diari de Girona: “L’Uni compleix sense dificultats a les Açores”

Les gironines guanyen de 27 punts i, amb la derrrota del Castors, tenen el primer lloc fet

MARC VERDAGUER PONTA DELGADO / GIRONA 10.11.2016 | 10:06

Una victòria i vint-i-set punts més per al bàsquet average. Un bon botí per a l’Spar Citylift Girona en la seva visita a les Açores per jugar contra l’equip més fluix del seu grup, Uniao Sportiva, on les gironines van guanyar sense grans problemes (54-81) i amb Èric Surís repartint bé els minuts en una setmana dura amb el partit del passat cap de setmana contra el Gernika i el d’aquest diumenge contra el Campus Promete a Logronyo. Contra un equip amb poca fortalesa interior (l’Uni va agafar 22 rebots més), que s’intentava protegir en defenses zonals i jugava un bàsquet molt lent només les pilotes perdudes visitants (22) i els cinc triples de la local Anna Olkhovic van evitar un resultat molt més contundent. Amb la inesperada derrota d´ahir del Castors Braine a casa contra el Keltern l´Uni té el primer lloc del seu grup de l´Eurocup gairebé assegurat.

Un enfilall de pilotes perdudes en els últims minuts del segon quart, fins a quatre atacs seguits sense arribar a tirar, va ser l’únic motiu perquè l’Uni no arribés al descans guanyant per més de vint punts contra un Uniao Sportiva que ja havia mostrat totes les seves virtuts i, més nombroses, mancances. L’equip de les Açores amb la base nord-americana Jasmine Crew jugant-se molts tirs va apostar per un bàsquet lent i una defensa, tant en individual com amb una zona 2-3 molt tancada, que concedia molts tirs.

Amb un control absolut del rebot (49 a 27 al final del partit), l’Uni intentava córrer per anotar fàcil i, després d’un bàsquet de Peters, marxava de catorze quan es portaven jugats pocs minuts del segon quart (12-26) en un trencament que no es va fer encara molt més evident per les pilotes perdudes (10 en la primera meitat). Amb una rotació molt més llarga, les gironines van poder prémer més l’accelerador en un tercer quart on, contra la zona portuguesa que ni arribava a puntejar els tirs ni tampoc podia tancar bé el rebot, i l´encert en els triples de Jordana i Leo Rodríguez més el dinamisme de Rosó Buch van enlairar la diferència fins més enllà dels trenta punts (29-61 ­després d´un triple de Leo Rodríguez).

L’encert de la ucraïnesa Anna Olkhovyk, una tiradora que va acabar el partit amb cinc triples, va rescatar una mica de l´Uniao Sportiva abans d´acabar el tercer quart (36-62) i, amb una atrevida Ainhoa López, les gironines no varen tenir excessius problemes per mantenir la diferència en els darrers 10 minuts i acabar el partit guanyant de vint-i-set punts (54-81).

Via Diari de Girona: “L’Uni compleix sense dificultats a les Açores”