Diari de Girona: “L’Uni guanya i serà cap de sèrie a la Copa”

SPAR CITLIFT GIRONA 82 – 62 EMBUTIDOS PAJARIEL BEMBIBRE

L’Spar Citylift Girona supera el Bembibre a Fontajau en un gran partit i s’assegura virtualment, com a mínim, el segon lloc

Alfons Arcas | Girona 05.12.2016 | 10:03
Retrobar el camí de la victòria era una obligació. I ho era per partida doble. Primer per no perdre el colideratge de la lliga compartit des de la setmana passada amb el Perfumerias Avenida de Salamanca després de caure precisament contra les de Miguel Angel Ortega ara fa vuit dies amb un pavelló de Fontajau ple de gom a gom. I segon perquè el triomf permet segellar la condició de cap de sèrie a la Copa de la Reina després de l´ensopegada del Gernika dissabte a casa contra el Guipúscoa (57-62). Conscient d´això, l´Spar Citylift Girona no va fallar.

Aquest cop amb menys públic -2.000 persones- l´Uni va saber tenir paciència per sumar davant el Bembibre la desena victòria de la temporada en onze jornades. Tocava deixar el dol que va suposar la derrota contra l´Avenida. La primera ocasió que va tenir l´equip per respondre va ser positiva. Va ser dijous amb un triomf a Europa davant el Keltern (65-54). Ahir, a la lliga l´equip va confirmar que la derrota contra l´Avenida ja és història.

L´Uni va recuperar les bones sensacions de les primeres jornades de lliga. Fresc en atac, i agressiu en defensa, les d´Èric Surís van oferir la seva millor versió. Sense les típiques desconexions dels darrers partits, les gironines van trobar la fórmula per agradar-se davant un Bembibre amb recursos suficients per fer mal. Per sort, a l´hora de la veritat d´això res de res.

Segurament el més complicat d´ahir va ser entrar en dinàmica de partit. Més enllà del 6-7 dels primers minuts, l´Uni sempre va portar la veu cantant. Quan les de Fontajau es van posar a defensar, tot va canviar. El partit va quedar vist per sentència a l´equador del tercer parcial. Leo Rodríguez amb un triple des de la cantonada posava el 57-42.

Sense cometre errors

Abans la feina de formiga havia permès arribar fins aquí. Amb pocs errors, i una defensa agressiva com la dels primers partits de temporada, pressionant a tota la pista, van permetre agafar les primeres diferències ja a la fi dels primers deu minuts (20-15). Un tir a mitja distància d´Ify Ibekwe, i una cistella d´Spanou posaven la màxima diferència (34-25) que va seguir creixent poc després amb un triple de Noemí Jordana que posava el 43-29. L´Spar Citylift Girona havia decidit anar per feina, i deixar bona part dels deures fets. I així va ser com demostra el 43-33 del descans.

A la represa, el guió va ser el mateix. L´Uni va seguir fent la seva i es va plantar a la fi del tercer parcial amb un 61-45 que suposava la màxima renda fins aquell moment. Ahir, cap jugadora va superar els 30 minuts. Qui més va jugar va ser Ify Ibewke amb 29 minuts i 10 segons a pista per anotar 19 punts i capturar 11 rebots. I aquesta és la millor mostra per confirmar que aquest curs la plantilla és la més llarga de la història del club, i que a més tothom aporta. Les d´Èric Surís van superar la barrera dels +20 punts de diferència (82-60) ja a les acaballes del partit. Al final 82-62.

Que Esther Montenegro amb una mitjana de 9,8 punts per partit es quedés amb només 4 punts, i Ariel Edwards, fins ahir tercera jugadora més valorada de la lliga amb 19, només valorés 7 punts, diu molt de la defensa de l´Uni Girona. Això, i l´encert en atac (l´Uni continua sent amb una mitjana de 77,5 punts per partit, l´equip que més anota de la lliga), van ser les claus del triomf, abans de visitar dimecres la pista belga del Castors Braine per seguir invicte a l´EuroCup.

A falta de dues jornades per acabar la primera volta, data en què es definirà el tall dels sis equips que disputaran la Copa de la Reina, l´Uni té assegurat virtualment el bitllet per ser cap de sèrie i jugar directament les semifinals. Abans de tancar la primera fase de la competició les gironines han de jugar dissabte que ve a la pista del Cadí (16.00, Esport3) i rebran a Fontajau el Gipuzkoa (dissabte 17). L´Uni, però, ho combinarà amb els partits d´Eurocup contra Castors (dimecres) i Uniao.