Diari de Girona: “L’Uni segueix líder i intractable”

C.R.E.F. ¡Hola! 64 – 73 Spar Citylift Girona

Les gironines sumen la setena victòria en lliga i es mantenen invictes abans d’afrontar una setmana amb dos partits clau

MADRID | DDG 30.10.2016 | 08:31
L’Spar Citylift Girona segueix imparable. Ahir va sumar la setena victòria de la temporada en lliga igualant el seu millor inici de campanya, el del curs 2014/15 amb Ramon Jordana. Les gironines van demostrar la seva ambició i van aparcar el desgast de viatjar a Alemanya i Madrid respectivament i disputar el tercer partit en menys d’una setmana.

Els errors i les indecisions dels dos conjunts protagonitzaven els primers minuts entre els dos equips i amb el CREF dominant el marcador amb diferències mínimes. En el segon període les gironines van manar en el marcador però es va mantenir la igualtat com a tònica dominant, fins que les gironines van poder aconseguir agafar un avantatge de vuit punts que podria haver estat important tenir al descans (19-27).

Tot i així, l’encert des de la línia de tres per part de les gironines no va estar a l’altura d’altres partits amb un 0/5 en triples, mentre que les locals van ser lleugerament superiors en aquest aspecte (1/5). Un parcial d’11-3 favorable a les madrilenyes va suposar que el partit marxés al descans amb el marcador igualat (30-30). L’Uni, però, estava circulant bé la pilota davant la defensa en zona del CREF.

Al tercer període les gironines van sortir molt intenses i encertades i això els va permetre aconseguir un parcial de 0-9 que resultaria crucial per al desenvolupament del partit (30-39). El conjunt dirigit per Èric Surís va poder aturar l’anotadora Destiny Williams, autora d’onze punts a la primera meitat però a la represa no va tenir el mateix encert. El conjunt madrileny, però, va reaccionar a temps i amb una cistella de Sa Castro Neves situava un parcial de 0-6 que tornava a igualar el marcador (36-41).

L’Uni va aconseguir agafar novament distàncies en el marcador amb la solvència d’Ibekwe (21 punts i 8 rebots, 28 de valoració) que castigava reiteradament la defensa madrilenya acompanyada de Haley Peters (13 punts, 11 de valoració). La renda a favor se situava en deu punts a poc menys de quatre minuts per la finalització del tercer període.

L’encert des de la línia de tres que no havia tingut l’Spar Citylift Girona va arribar al tercer període. Una eficàcia que permetia obtenir un avantatge de dotze punts al final del tecer quart (43-55). El darrer període va servir per a l’equip d’Èric Surís per certificar un nou triomf, amb diferències que no van baixar dels deu punts. El darrer període començava amb l’Uni ampliant progressivament l’avantatge i arribant a situar-se quinze punts per sobre (46-61), si bé les locals van poder retallar el desavantatge amb unes encertades Imovbioh i De Sa Castro Neves, que mantenien al CREF dins el partit i al seu equip a tan sols deu punts (51-61).

La diferència entre els dos conjunts ja no va patir grans canvis, amb l’Uni intentant mantenir aquesta renda i les madrilenyes lluitant per reduir la barrera psicològica dels deu punts de desavantatge. El matx va entrar al darrer minut amb el resultat de 62-69, cosa que provocava la màxima atenció per part de les gironines en uns darrers segons en què l’encert en els tirs lliures es preveia decisiu. Tot i això, no van donar lloc a la sorpresa final, sumant un triomf important per afrontar amb la màxima seguretat una setmana amb dos enfrontaments clau: dijous davant el Castors Braine a l’Eurocup i diumenge contra el Gernika, únic rival que fins ara ha estat capaç de guanyar el Perfumerías Avenida en lliga.

Via Diari de Girona: “L’Uni segueix líder i intractable”