EL SOPRON SUPERA UNA NIT MÀGICA A FONTAJAU (SPAR GIRONA 63 – 68 SOPRON BASKET)

L’Spar Girona ha encaixat la primera derrota en l’estrena a la màxima competició continental. No obstant això, l’equip ha donat la cara fins a l’últim minut. S’ha de destacar l’actuació de Rebekah Gardner (17 punts) i la debutant Kennedy Burke (15 punts).

Desencert inicial d’ambdós conjunts en el primer tram de partit. En els primers dos minuts, l’Uni ha intentat aprofitar la situació augmentant el ritme ofensiu, aconseguint sumar des de la personal (3 a 0). No obstant això, les visitants han aprofitat també les nostres imprecisions i de la mà de Fegyverneky i Gabby Williams s’han col·locat per davant (3 a 4). Amb ganes de canviar la dinàmica, les nostres jugadores han intensificat la defensa i del contraatac de Flores, que ha finalitzat Binta des de la llarga distància, i d’un gran moviment de Reisingerová, les nostres s’han separat de les visitants (9 a 4). Tot i el +5, el Sopron no s’ha deixat intimidar, ien un tres i no res ha remuntat el partit (9 a 11). Amb el partit totalment igualat, els dos equips han fet esforços per imposar el seu estil, destacant en triangle de l’Uni amb una Rebekah Gardner espectacular (17 a 15).

Tot i la defensa agressiva de l’Spar, el Sopron, amb un bon moviment de pilota ha inaugurat el 2n quart (17 a 18). Amb la directa posada de les visitants, Flores ha canviat la situació amb una parada i tir, anotant la primera de l’Uni en el segon període (19 a 20). Però la imprecisió en el tir i l’alçada de les verdes han passat factura i Alfred Julbe s’ha vist obligat a demanar temps mort (19 a 24). La pausa no ha frenat a Bernadett Hatar, que amb la seva alçada ha continuat dominant la zona. No obstant això, un triple de Flores ha encès Fontajau. Tot i l’energia i entrega del públic, el Sopron ha contestat des de la llarga distància (22 a 29). El +7 de les visitants no ha intimidat a les nostres, que amb ganes de córrer ha tornat a entrar al partit amb una gran assistència de Laia Palau per Rebekah, obligant a l’entrenador visitant a demanar temps mort. Les ganes del públic, les ganes de l’Spar… Binta Drammeh a la banda i +3! A només dos punts, el minut i mig que faltava se’ns ha fet llarg, i és el Sopron, amb un cop d’autoritat ha acabat dominant el segon quart per 31 a 38.

Alegria, salts, emoció! Quin inici de tercer quart de l’Spar Girona. Les nostres jugadores, liderades per Kennedy Burke, han posat la directa per empatar el xoc a 38, fent embogir Fontajau! Amb la cinquena marxa posada, un tap de Kennedy ha acabat en mans de Reisingerová per avançar a les nostres (40 a 39). Tot i el canvi de dinàmica del Sopron, que ha imposat un parcial de 0 a 6, la nova americana de l’Uni ha seguit intractable en atac (42 a 45). Amb la mateixa intensitat, els dos equips han continuat intercanviant cistelles, destacant els contraatacs de les d’Alfred Julbe (47 a 47). En els dos últims minuts, tot i les bones defenses de les nostres, el Sopron s’ha imposat per 50 a 54.

Les sensacions a l’últim quart a Fontajau no es poden descriure. El públic, vibrant, ha reactivat a l’equip. Amb una defensa sòlida i uns atacs molt elaborats, l’Uni ha suat de valent per imposar el seu estil (58 a 57). Els dos conjunts, amb ganes de sumar la primera victòria, ens han donat un duel difícil d’oblidar. En les últimes accions, i amb el partit més igualat que mai, el Sopron ha aconseguit anotar gràcies a Hatar, imposant-se a Fontajau per 63 a 68.