El València s’imposa en el primer assalt de les semifinals (Spar Girona 64 – 73 Valencia Basket)

El València s’imposa en el primer assalt de les semifinals (Spar Girona 64 – 73 Valencia Basket)

Tot el que deia Alfred Julbe del València ha quedat demostrat en la segona part del partit. La bona feina de l’Spar Girona en el primer tram de partit s’ha vist frenada per l’activació del València. I és que amb una gran defensa, les taronja s’han imposat per 73 a 64. Per part de les visitants, destacant els 15 punts de Queralt Casas, amb 15 punts, ha estat la més destacada per les visitants. Elonu, amb 13 punts i 9 rebots, ha sigut clau en el tram final de partit de l’Uni.

La pressió de competir contra un recent campió de l’Eurocup no ha intimidat a l’Spar Girona, que en un tres i no res ha obert la llauna des de la pintura. Amb les idees clares en atac, les gironines han posat el +5 gràcies a un triple de Frida. Una bona distància que s’ha mantingut gràcies a la pressió defensiva, i és que les d’Alfred Julbe han fet els deures en defensa en el primer compàs de joc. Els atacs des del darrere han donat resultats i un 2+1 de Gray, un bon moviment de la txeca i un tir des de la mitja marca de la casa de Sonja Vasic han frenat la pressió valenciana (13 a 6). La insistència de les nostres jugadores ha portat a desenvolupar bones jugades. Tot això, sumat del talent natural de Chelsea Gray, han augmentat la diferència (17 a 8). El temps mort visitant ha donat vida al conjunt taronja i una bona acció de Gómez ha posat el 19 a 13. No obstant això, l’experiència de la capitana ha aparegut en el tram final i a poc pel final ha assistit a l’americana (21 a 13).

A diferència del primer quart, les primeres accions de l’Spar Girona no han sigut convertides, frenant l’alt ritme de joc. El València ha aprofitat aquest desencert anotant la primera cistella del segon assalt. Poc ha tardat en contestar l’Spar, i és que un triple de Laia Palau ha reactivat a l’equip defensivament. Amb el públic més entregat que mai, l’Spar ha sacrificat totes les seves forces per mantenir la distància i una gran acció de Reisingerová ha posat el +10. Tot i les bones maneres de les gironines, el València ha retallat la distància amb un parcial de 0 a 4. Tornar a tancar el rebot defensiu ha estat una de les claus per mantenir la distància (34 a 28).

Guió calcat al període anterior. Un València sòlid defensivament i amb les idees clares en atac ha frenat les bones maneres de l’Uni i un parcial de 0 a 5 -sumat de 3 faltes consecutives de les gironines- ha encès les alarmes a Fontajau (34 a 33). La intensitat defensiva del València que havia recalcat Alfred Julbe a la prèvia ha quedat demostrada, i és que no ha estat fins a l’últim segon de la possessió quan Labuckiene ha tirat a plaer per posar la primera del tercer quart (37 a 35). Tot esforç gironí ha sigut contestat immediatament pel conjunt visitant, que en el 6:33 s’ha avançat per primera vegada en el marcador (37 a 39). Sense canviar la dinàmica del partit, Alfred Julbe ha demanat un temps mort per parlar amb les jugadores (39 a 41). Les ganes de les nostres jugadores no ha estat recompensat a la pista, i el València s’ha imposat al tercer quart per 41 a 46.

Trahan Davis ha sigut l’encarregada d’inaugurar l’últim assalt. Tot i la cistella d’Elonu, el València ha respòs des de la mitja (45 a 50). Les bones accions de l’Uni han passat per mans de Chelsea Gray. L’americana ha estat intractable en atac, demostrant un cop més el seu talent. Però el València, sòlid a les dues parts, ha seguit imposant el seu ritme (47 a 55). Amb un +11 a favor de les visitants, Alfred Julbe ha pausat el joc per reactivar a les nostres jugadores. El triple de Reisingerová ha embogit al públic, però les taronja s’han fet grans de nous i s’han imposat per 64 a 73.