Entrevista a Núria Martínez

Entrevista a Núria Martínez.

“Estem fent una gran plantilla, però tot això s’ha de transformar a la pista; hem de saber jugar juntes i treure-li el màxim rendiment.”

Entrevistem a Núria Martínez

L’estiu és temps per descansar o segueixes entrenant? Jo segueixo entrenant. He parat unes tres setmanes, però la resta de l’estiu me l’he passat entrenant i competint als 3×3. Així que no he parat gaire.

T’hem pogut veure amb la selecció espanyola al mundial de 3×3 i en la classificació per a l’europeu. Et sents còmode jugant en aquesta modalitat? El 3×3 és un estil de joc que quadra molt amb la forma com jugo jo; em considero una jugadora física i agressiva, que pot fer una mica de tot i que en defensa és forta. En l’aspecte físic m’adapto bé al que és el 3×3, però a nivell de joc s’ha de passar un procés d’adaptació perquè és molt diferent. Realment és un altre esport.

També és cert que el fet que a les convocatòries només hi entrem 4 jugadores fa que la responsabilitat que recau sobre cadascuna sigui més gran; si una està malament, fa ballar molt a l’equip. Per tant hem d’estar sempre al 100% totes. 

Parlem de la temporada que ve. Com veus a l’equip entre renovacions i fitxatges? Veus un equilibri entre il·lusió i experiència? Sobre el paper molt bé. Crec que estem fent una gran plantilla, però tot això s’ha de transformar a la pista: hem de saber jugar juntes i gestionar la plantilla de la manera que li podem treure el màxim rendiment.

Aportar estabilitat al projecte era una de les qualitats que vas destacar el dia de la teva renovació, amb l’objectiu de créixer juntament amb el club. Tens la sensació que això ja està passant? Sí, a poc a poc crec que ja està passant. L’Spar Citylift Girona té l’ambició d’anar creixent i penso que ho està aconseguint. Des de fa dues temporades crec que s’ha fet un gran pas, i tothom s’ha implicat al màxim per fer que la plantilla creixi, que tant la gestió del club i tota l’organització sigui més professional, i crec que ho estem aconseguint. A la llarga crec que tot això donarà el seu fruit.

S’ha fet bona feina als despatxos? Sí, completament. Crec que s’ha treballat bé i que encara s’està treballant bé. Al final, la feina que es fa a l’estiu és anecdòtica quan comenci la temporada, però realment jo crec que s’ha de valorar tot el que s’ha fet fins ara. 

Laia Palau ens va explicar durant la seva presentació que vas ser la primera a qui va trucar quan va rebre l’oferta de l’Spar Citylift Girona. Vas haver de fer feina de direcció esportiva? No! [riu] Em va trucar en el sentit que a mi em té molta confiança, som companyes des de fa molts anys i crec que això, quan s’arriba a un lloc nou, sempre s’intenta buscar referències i detalls. I això va ser. Només li vaig transmetre com es treballa aquí i que hi estic molt còmode.

Ella em coneix i sap que sóc competitiva i ambiciosa i que si estic aquí és perquè és un club com Déu mana. Tots sabem de la trajectòria que té la Laia i ve aquí a disputar-ho tot.

Attachment