L’Esportiu: “Guanyar des de la bardissa”

 

SPAR CITYLIFT GIRONA 59 – 55 LOINTEK GERNIKA BIZKAIA

L’Spar Citylift Girona troba per fi un equip que li busca els punts dèbils i l’obliga a arremangar-se de veritat per mantenir el lideratge i la imbatibilitat

Els 59 punts són l’anotació més baixa de la temporada

Foto: Glòria Sánchez/ICONNA

Foto: Glòria Sánchez/ICONNA

Agafem un equip solvent, el preparem durant tota la setmana per jugar contra un equip que ha de disputar dues competicions i probablement obtindrem el joc d’ahir. Que el resultat també sigui favorable al teòricament superior és una altra cosa. Benvingudes a la realitat de la lliga, el que hi haurà quan toqui jugar-se les coses importants i no només un lideratge en la fase regular. L’Spar Citylift Girona també sap trepitjar les bardisses sese plorar per les esgarrinxades. Per això ahir va L’Spar Citylift Girona troba per fi un equip que li busca els punts dèbils i l’obliga a arremangar-se de veritat per mantenir el lideratge i la imbatibilitat

TONI ROMERO – GIRONA
Agafem un equip solvent, el preparem durant tota la setmana per jugar contra un equip que ha de disputar dues competicions i probablement obtindrem el joc d’ahir. Que el resultat també sigui favorable al teòricament superior és una altra cosa. Benvingudes a la realitat de la lliga, el que hi haurà quan toqui jugar-se les coses importants i no només un lideratge en la fase regular. L’Spar Citylift Girona també sap trepitjar les bardisses sese plorar per les esgarrinxades. Per això ahir va acabar guanyant. Per això és líder. Per això ha batut el seu millor inici de lliga.

Sense solucions

A l’Uni li van negar la transició i, a còpia d’alternar defenses i estar sempre en línia de passada (sobretot Carter) l’atac gironí no va tenir mai fluïdesa. Quan això passa, queda confiar en l’encert, però tampoc. Les set pèrdues i 3/17 tirs de camp en el primer quart il·lustraven el 10-20 i l’ànsia que s’anava apoderant de les gironines a mesura que anaven fallant tirs i perdent pilotes.

Calia un desllorigador i qui va injectar positivisme i energia va ser Helena Oma, tant al darrere com amb la pilota a les mans. Sense Jordana i Ibekwe l’Uni va ser més capaç d’anar a les bardisses i i suportar les esgarrinxades. Però el Gernika continuava fidel al pla A. Els atacs locals eren travats, les poques transicions eren improductives, Ibekwe no trobava el seu lloc (-8 en la mitja part) i en el tram final del segon quart, cada atac era una pèrdua. Va tornar Jordana per generar ordre però el gran mèrit de l’Uni va ser no descompondre’s i anar retallant la diferència fins a avançar-se per primer cop (23-22). En part perquè va controlar millor Carter (8 punts en el primer quart) i també perquè va entendre que aquest partit, si l’havia de guanyar, no seria fent 80 punts.

8 victòries seguides són el millor inici de lliga que ha aconseguit l’Uni en la lliga femenina. Ramon Jordana va fer un 7-0 (2014/15).

El talent aflora

Les creences del Gernika van començar a trontollar quan Ibekwe es va deixar anar amb cinc punts –el duel amb Pina va treure espurnes– i Alminaite va culminar un contraatac amb Pirsic a mitja pista (35-31). L’Uni per fi podia córrer, tant a partir del rebot com també de les pèrdues que forçava (sis en el quart) i és així com més bé se sent. Al darrere no li va importar gaire concedir el triple, vist com les tiradores Pina i Díez els anaven fallant. En l’atac posicional costava ser fluides però el talent tard o d’hora havia d’aparèixer. Dos triples de Leo, un de Spanou i un de Peters van allunyar momentàniament del partit el Gernika (50-41). La canària va completar un quart pletòric i al final del partit va establir els seus sostres del curs en punts (17) i valoració (25) i va igualar el de rebots (7). Però per damunt de tot va fer bones lectures en una tarda en què costava ser clarivident.

10 va valorar Ibekwe en el tercer quart, quan l’Uni va fer l’estrebada. En la mitja part valorava -8, amb 0/7 tirs i 5 pèrdues).

Amb dues bases juntes, les paparres García i Asurmendi, el Gernika va tornar. Ho va fer deixant l’Uni quatre minuts sense anotar, amb Pina fent mal (50-49) i amb Èric Surís gastant un temps mort a 6:18 del final i recorrent també a Jordana i Buch en pista. Les lectures de Leo al pal baix i l’energia general que desprenia tot l’equip van ser suficients per retenir el triomf tot i la tornada de Carter, els triples de Pina i Díez i dos tirs lliures fallats per Spanou en el pitjor moment (57-55 a 1:05). Però una gran defensa (possessió esgotada) i Ibekwe, des dels 4,60, van rematar la feina.

Sabíem que no seria un partit maco. El Gernika et treu del partit amb el seu joc travat. Per això rep tan pocs punts i ha derrotat l’Avenida

Aquests partits et posen on som a la taula i t’endureixen. El Gernika té molta veterania, per això és tan bon competidor

Hem sortit al tercer quart amb l’obsessió de córrer, amb el risc de males decisions i pèrdues. Volíem sacsejar el partit i treure’ns l’ansietat

ÈRIC SURÍS

Ja hi ha mascota

780_0008_5532963_fb23a802f1e22590f8c20c5db895d582

Foto: Albert Jepús

Txatxan és el nom de la mascota de l’Spar Citylift Girona, que es va estrenar ahir a Fontajau (foto d’Albert Jepús). Es tracta d’una pantera que porta al cap la corona del patrocinador, l’empresa El Rei de la Rajola. Els més menuts, els més contents.

Attachment