L’Spar Girona cau a les semifinals (Spar Girona 74 – 78 Perfumerías Avenida)

L’equip ha dominat en molts trams del partit, però ha cedit en un darrer quart sense pivots.

La sort ha volgut que el clàssic ja habitual de les darreres cinc edicions de la Supercopa d’Espanya es disputés enguany en la ronda de semifinals. Les castellanes han arribat al partit més rodades en pretemporada, havent disputat un total de quatre partits, mentre que l’Spar Girona només va disputar la Lliga Catalana diumenge passat davant el Cadí La Seu, derbi en el qual va sortir vencedor i es va endur el títol.

Aquesta falta de competició, sis mesos més tard de l’últim enfrontament entre ambdós equips a la Copa de la Reina 2020, no s’ha notat des de bon començament. Amb una Frida Eldebrink molt inspirada -7 punts en el primer període, 21 al final- i María Araújo, amb un 2 de 2 en triples, l’intercanvi de cops entre tots dos conjunts ha estat la tònica dominant en un parcial que ha acabat 17-17.

La bona circulació de les gironines ha propiciat tirs alliberats de jugadores com Ferrari, que han trobat la via d’anotació des de l’exterior. Julia Reisingerová s’ha anat guanyant la zona i ha sabut fer mal a la defensa de Perfumerías Avenida. Un parcial de 6-0 ha trencat mínimament la igualtat per arribar a la mitja part amb un 37-33 favorable.

El domini del rebot, amb una Araújo molt encertada altre cop en aquest aspecte, estava donant més possessions a l’Uni, però la gran preocupació estava sent les tres faltes de Reisingerova, Elonu i Labuckiene durant la primera part. Un quart molt intens de les de Roberto Íñiguez ha servit per eixugar l’avantatge fins al 56-57 amb el qual s’ha arribat al darrer quart.

Amb el mateix ritme frenètic, Julia Reisingerová, Labuckiene i Eldebrink han comès la cinquena falta personal a l’inici del darrer període, deixant molt tocat, sobretot, el joc interior gironí. En uns minuts baixos de l’equip, Araújo ha sabut trobar la fórmula per anotar un triple que ha evitat que Perfumerías Avenida trenqués el partit. Laia Palau, en una exhibició més de talent i veterania, ha sabut guiar l’equip però no ha estat suficient per fer front a l’encert final de les rivals. Al final, un 74-78 ha dut a Salamanca a la final.