L’SPAR GIRONA CAU DERROTAT A LA FONTETA (VALÈNCIA 58 – 55 SPAR GIRONA)

L’Spar Girona ha caigut a la pista del València. Tot i el bon joc inicial del nostre conjunt, el tercer quart defensiu de les taronja (16 punts del València i 4 de l’Uni) ha pesat massa. En l’últim quart les nostres jugadores han estat a punt de remuntar, però  finalment el conjunt local s’ha imposat per 58 a 55.

Amb moltes ganes ha començat el partit Julia Reisingerová. Amb la motivació extra de jugar contra el seu exequip, la txeca ha dominat el joc interior en els dos primers atacs de l’Uni (0 a 4). Tot i la rèplica del València, les cistelles d’Araújo i d’Eldebrink han posat el +4 en el marcador (4 a 8). Els dos conjunts han treballat de valent per imposar el seu estil de joc. A causa d’això, ambdós equips han intercanviat cistelles constantment fins al tram final, on els nervis han fet presència. Per sort per l’Uni, Frida Eldebrink ha mostrat la seva qualitat i dues cistelles consecutives han posat el 17 a 17.

La nostra capitana s’ha mostrat intractable en el començament del segon quart. Una gran passada seva ha portat a Elonu ha anotar la primera cistella. Seguidament, ha castigat al conjunt local des de la llarga distància, posant el 19 a 22 en el marcador. La dinàmica ofensiva s’ha contagiat a tot l’equip i un triple de Vasic ha obligat a l’entrenador local a demanar temps mort. La pausa ha donat oxigen al València, i en un tres i no res, les valencianes han col·locat el 27 a 31. Amb una Vasic dominant els aspectes ofensius, les taronja han pressionat en defensa, oferint ajudes quan la nostra jugadora rebia la pilota. L’Spar Girona no ha desaprofitat l’ocasió i una Reisingerová alliberada ha anotat des de la mitja distància (27 a 35). Tot i el nostre domini, un triple de Romero ha escorçat la distància (30 a 35).

Una cistella de Queralt Casas ha inaugurat el 3r quart. L’Spar Girona ha buscat constantment la cistella, però l’aro ha castigat al nostre conjunt. No ha estat fins al 7:02 quan Laia Palau ha anotat la primera del tercer quart. No obstant això, un 2+1 d’Allen ha empatat el matx. Els dubtes en atac han portat a cometre faltes en defensa i el València no ha desaprofitat l’ocasió per posar-se per davant (40 a 37). Les pèrdues en el tercer quart i les faltes personals han frenat el ritme alt de partit. D’aquesta pausa, el gran beneficiat ha estat el València, que a poc a poc ha augmentat la seva distància (46 a 39).

L’últim quart ha començat amb una cistella de Carrera per posar el +9 en el marcador. Un bon parcial de les nostres jugadores, amb un triple de Paola i una gran cistella de Labuckiene, han pressionat l’ofensiva del València (50 a 46). La defensa de l’Uni ho ha donat tot en el tram final de partit i una cistella d’Elonu ha posat el -2. Gulich, des de la mitja distància, ha tornat ha augmentat de nou la distància en el marcador (56 a 50). La constant acció sota cistella ha portat al València a cometre faltes en defensa i les nostres jugadores no ho han desaprofitat (56 a 54). Un tir lliure fallat de les locals ha portat a l’Uni a una última acció per guanyar el partit. Per mala sort, el tir de la capitana no ha entrat (58 a 55).