L’SPAR GIRONA GUANYA LA COPA DE LA REINA (SPAR GIRONA 72 – 62 VALÈNCIA)

L’SPAR GIRONA GUANYA LA COPA DE LA REINA (SPAR GIRONA 72 – 62 VALÈNCIA)

Foto: David Subirana

Ens ha costat cinc finals consecutives, però finalment l’espera ha valgut la pena. L’Spar Girona ha guanyat la Copa de la Reina. En un partit d’alt nivell, tant en atac com en defensa, les nostres jugadores han treballat de valent per imposar-se a la Fonteta. L’americana Chelsea Gray ha estat MVP de la final.

Ambdós conjunts han començat el partit amb imprecisions en atac: del tir fallat de Reisingerová a les dues pèrdues consecutives -una del València i una altra de l’Spar-. No obstant això, amb el primer tir anotat de les valencianes, les taronja -vestides de blau- han seguit imposant el seu ritme (0 a 5). Amb més pausa per pensar, les nostres jugadores han elaborat la primera jugada i Vasic, amb la seva qualitat personal, no ha fallat. Tot seguit, amb un cop a la cara, la sèrbia ha abandonat la pista. Tot i l’avantatge del conjunt valencià, els dos equips han seguit amb nervis i l’estil de joc s’ha vist poc vistós. Aquests errors han portat un punt d’inflexió a l’Uni: Eldebrink ha obert la llauna i l’Spar Girona ha obert un parcial (10 a 0) on l’entrenador del València s’ha vist obligat a demanar temps mort (12 a 8). La pausa no ha frenat el ritme ofensiu de l’Uni -destacant també la gran defensa col·lectiva- i de la mà d’Elonu i Gray el Girona ha col·locat el +8. Tot i els dos tirs seguits de les valencianes, una cistella de Labuckiene ha tancat el primer quart (18 a 12).

Les ganes ofensives han seguit en els dos conjunts: de la primera del València a la gran bomba d’Elonu (20 a 14). Tot i la gran defensa de les taronja, el bon moment de Gray, Elonu i el retorn de Vasic ha portat a l’Spar ha dominar el marcador (28 a 18). Amb una clara avantatge, el València ha fet esforços per tornar a entrar al partit i un parcial de 0 a 8 -gràcies al bonus de l’Spar- ha intimidat a les gironines. No obstant això, una assistència de Laia per Reisingerová ha acabat amb la mala dinàmica i seguidament Araújo ha contestat una cistella del València. L’últim tir de la txeca ha posat el +3 en el marcador (34 a 31).

El parcial de 0 a 4 al començament del 3r quart ha posat al conjunt valencià per davant. La rèplica de l’Uni no ha tardat en arribar i Sonja Vasic, des de la mitja distància, no ha perdonat. Els dos equips han pressionat per imposar el talent ofensiu per sobre del rival. El gran beneficiat han sigut els espectadors, i és que els equips han començat a sumar de tres en tres (+3 d’EldebrinkAraújo i +2 de Reisingerová). L’Spar Girona ha intentat frenar les constants rèpliques del València amb defenses en zona. Tot i que algunes defenses han sigut exitoses, el conjunt valencià ha pogut sumar al capturar algun rebot ofensiu. Per tornar a posar una clara avantatge, les nostres jugadores han atacant sota cistella, on han tret profit des de la personal (59 a 53).

Amb molta força ha començat l’últim quart el València. Una jugada individual sota cistella de Davis ha posat el -4. Tot i això, l’anotació repartida ha seguit present en tot moment i una antiesportiva de Gómez ha inaugurat el marcador de l’Uni (Laia +2). Seguidament, després de recuperar la pilota amb un rebot ofensiu, Paola Ferrari ha posat el 64 a 57. Els dos conjunts han seguit amb la dinàmica de partit i han seguit intercanviant cistelles en tot moment. I d’aquests atacs, una assistència de Gray per Reisingerová ha obligat a l’entrenador del València a demanar temps mort (68 a 62, 2:44). Amb nervis al final, el València ha comes una tècnica i Vasic no ha fallat el tir (69 a 62). Amb el València sense opcions, les nostres jugadores s’han imposat per 72 a 62.

Attachment