L’Spar Girona s’emporta un derbi d’alta intensitat (Spar Girona 86 – 83 Cadí La Seu)

Emoció fins al final. El derbi català ha estat una meravella per l’espectador. El partit ha tingut dues cares. La de la primera mitja part, amb un Sedis dominador, i la del tram final, de l’Spar Girona. Amb una gran defensa final i bon moviment de pilota, l’Uni s’ha imposat per 86 a 83.

Un Cadí La Seu molt ben posicionat ha plantat cara des del minut inicial. De fet, amb un gran encert, el Sedis ha dominat en els primers minuts. El bon percentatge del Sedis ha augmentat la distància en el marcador. No obstant això, l’Uni ha plantat cara mitjançant Frida, de tres, i Reisingerová (13 a 17). Si les de La Seu d’Urgell no s’han escapat ha sigut gràcies a una gran Julia Reisingerová, que ha dominat des de la pintura. Tot i la nostra bona dinàmica, el Sedis, molt ben col·locat, no ha deixat aproximar-se a les gironines, i mitjançant Bahi ha posat el +8. L’entrada a pista de Giedre Labuckiene ha fet respirar al nostre conjunt. La nº11 ha pressionat en el joc interior, provocant faltes personals i alliberant espais en atac (22-26).

Dues accions defensives d’ambdós conjunts han deixat clar que els dos equips haurien de treballar les idees ofensives. Dit i fet. Tant l’Spar Girona com les visitants han mogut la pilota per anotar, destacant els tirs des de la llarga distància. Tot i la bona dinàmica ofensiva inicial de l’Uni, el Pick & Roll del Sedis ha castigat la zona de l’Uni (29 a 39). En el tram final del segon quart, les nostres jugadores s’han encallat en atac, que tot i el bon moviment de pilota, no aconseguia veure cistella. Finalment, una atrevida Reisingerová ha trencat el parcial negatiu amb un gran tir des de la mitja distància (31 a 44). De no anotar, l’Spar Girona ha pressionat a la prèvia del descans. Impecables en aquest tram final -gràcies a la defensa en zona-, una entrada de Frida Eldebrink ha posat el 35 a 44).

En un obrir i tancar d’ullsamdós conjunts han anotat en l’inici del 3r quart,: el Sedis mitjançant Bahi i l’Uni al contraatac gràcies a Reisingerová. Amb un ritme molt més lent, les faltes personals no han permès a l’Spar superar a les visitants. La lluita constant de Reisingerová, sumat d’un triple de la txeca en l’últim segon de la possessió, han iniciat un parcial clau. Tot i la pressió del Cadí, una entrada de Vasic ha col·locat -5 (52 a 57). En el tram final del tercer quart, l’espectacle ofensiu ha fet presència i en un moment han col·locat el 61 a 65.

Amb nervis finals, els dos equips han perdut la possessió en els seus primers atacs. Tot i el descencert inicial, l’experiència de l’Uni ha fet presència i dues cistelles consecutives de Labuckiene han empatat el matx (65 a 65). Un Sedis amb transicions ofensives molt ràpides han col·locat de nou el +2. Elonu, amb un tir alliberat, ha avançat a l’Uni per primera vegada en el marcador (72 a 70). I si les gironines ha anotat de tres, l’acció del Sedis ha estat calcada amb un tir adicional (72 a 73). L’Spar Girona ha superat la pressió a tota la pista de les urgellenques i un tir de Vasic i un ganxo de Reisingerová han posat el +3 a favor. La bona defensa del Cadí ha fet presència i des del tir lliure han empatat el partit (78 a 78).

“Diuen que una bona defensa és un bon atac”. En els minuts finals, l’Spar Girona ha fet possible aquesta frase. Les accions defensives s’han aprofitat en atac, i el bon moviment de pilota ha portat a María Araújo, per partida doble, a anotar des de la llarga distància (84 a 78). Tot i la pressió final del Sedis, els tirs lliures de Sonja Vasic han posat el definitiu 86 a 83.