L’Spar Girona s’endú 5 punts d’avantatge del Gasca (IDK Euskotren 56 – 61 Spar Girona)

Les d’Alfred Julbe han començat amb bon peu els playoffs de la LFEndesa després de superar a l’Ibaeta en un partit de màxima igualtat (56 a 61). D’aquesta manera, l’Uni obté una renta de cinc punts de cares a l’enfrontament de tornada de Fontajau. Magali Mendy i Kennedy Burke han liderat l’anotació amb 19 punts cadascuna.

Domini inicial
L’Spar Girona començava el xoc amb molta solidesa defensiva, frenant la direcció de pilota de Cornelius i els intents a la zona de Coulibaly. A tot això, les nostres posaven una petita diferència en el marcador gràcies a una Mendy vertical i una Araújo inspirada des de la llarga distància (0 a 5). Sense idees en atac per part del conjunt local -i amb Coulibaly carregada de faltes-, el domini del rebot ofensiu i el nostre joc coral portaven a l’Uni a obtenir un +9 al final del primer quart gràcies a l’encert des de la línia de tres (triples de Burke i Mendy). Una diferència que podia haver sigut de més, però els punts finals de l’Ibaeta donaven esperances a les locals (10 a 19).

L’Ibaeta es fa gran al Gasca
Les pinzellades de l’IDK al final del primer quart eren una advertència del que podia passar. Unes sensacions confirmades en els primers minuts del segon assalt amb un IDK que obtenia un parcial de 12 a 4 gràcies a la direcció de Cornelius i a l’encert des de la llarga distància (triple de Cvitkovic, 20 a 23). A només tres punts, l’Spar Girona reaccionava focalitzant els atacs sota cistella (punts de Giedre i 2+1 de Burke), tot i que l’IDK seguia el ritme de partit gràcies als punts des de la mitja distància (Harden i Cvitkovic, 24 a 28). Finalment, la nostra defensa apagava l’atac local i les gironines tornaven a posar una petita diferència gràcies als punts finals de Burke, Giedre i Palau (26 a 35).

Al igual que a l’inici del segon quart, a la tornada a pista les bàsques sorprenien l’Spar amb un parcial de 7 a 0 convertit per Cornelius i Coulibaly, que no perdonaven sota cistella (33 a 35). La pivot, que havia estat part del 2n quart a la banqueta, agafava responsabilitats en atac i un 2+1 d’ella avançava a l’IDK per primer cop en el marcador. Uns punts que feien despertar a les gironines i seguidament Mendy, des de la llarga distància, i Giedre, des de sota cistella, posaven de nou a l’Uni per sobre (36 a 40). Amb molts minuts per acabar el tercer quart, el treball defensiu de l’Ibaeta obligava les nostres a buscar solucions des del perímetre sense gaire encert i el domini del rebot ofensiu de l’IDK situava de nou a les locals per sobre (43 a 42), tot i que els últims punts de Mendy i Laia Palau feien respirar a l’Spar (43 a 46).

Igualtat màxima
Amb 10 minuts per acabar el xoc, les bàsques insistien gràcies a l’encert de España i Cornelius (47 a 46). Amb la cistella de Burke, la pressió defensiva d’ambdós conjunts destacava per sobre del joc ofensiu i sense gaires opcions els atacs acabaven amb tirs forçats des de línia de tres. Però a falta de cinc minuts, un temps mort canviava la dinàmica del partit i l’Spar, amb un ritme més vertical, posava la diferència gràcies a una Mendy espectacular i una Reisingerová dominant ambdós costats de pista (48 a 57). Sense rendir-se, Cornelius i Coulibaly tornaven a liderar l’ofensiva local i no perdonaven les següents accions per retallar distàncies, però els punts finals des de la personal (Julia i Mendy) decantaven l’enfrontament a favor nostre (56 a 61).