L’Spar Girona tanca la primera volta d’Eurolliga amb balanç positiu (Spar Girona 80 – 70 Arka Gdynia)

Fontajau, que ha acabat fent l’onada i cridant el nom de Júlia Soler, ha tornat a gaudir d’una nova victòria de l’Spar Girona. La visita del cuer ha sigut molt complicada, i és que a la mitja part les gironines només guanyaven d’un punt. Però en el tram final de partir, el joc coral de les nostres ha passat per sobre del Gdynia i l’Uni s’ha imposat per 80 a 70.

“El cuer visita Fontajau”. Això només vol dir una cosa: és d’aquells partits que no saps per a quin costat caurà. De fet, a l’inici de partit, l’Uni Girona s’ha trobat un Gdynia ben col·locat en defensa, frenant els primers atacs gironins. L’acció de Reisingerová, que ha acabat amb un 2+1, no ha canviat la situació i les visitants ho han aprofitat mitjançant Bertsch per posar-se per davant del marcador (3 a 6). Però amb el pas dels minuts l’Uni s’ha sentit més còmode i amb una Burke dominant els atacs, l’Spar ha revertit la situació (9 a 8). De fet, les d’Alfred Julbe han superat la pressió exterior del Gdynia, aprofitant la llarga distància (triples de Binta i Flores, 16 a 11). Tot i les bones maneres, el primer quart se’ns ha fet llarg i el Gdynia ha aprofitat els tirs des de la personal per empatar el xoc a 18.

Inici prometedor de l’Uni al 2n quart, i és que amb la directa posada l’Spar ha dominat totes les línies amb un gran joc coral. De fet, després d’un gran tap de Burke, un triple de Rebekah Gardner ha obligat a l’entrenador visitant a demanar temps mort (27 a 21). La rèplica del Gdynia no s’ha fet esperar, i és que amb una forta pressió defensiva ha castigat les possessions del nostre equip, aprofitant l’encert des de la llarga distància (triples de Bertsch i Kunek, 31 a 34). Amb ganes de tornar al partit, l’Uni ha igualat la intensitat defensiva, aconseguint sumar des del contraatac mitjançant Burke i posant el +1 al descans (12 punts de Kennedy Burke, 37 a 36).

En la represa, la igualtat en el marcador ha sigut present en tot moment amb un Gdynia contestant les cistelles de l’Uni (41 a 41). Finalment, amb Laia Palau dirigint els atacs gironins, les nostres jugadores s’han distanciat mitjançant un triple de Binta i una acció individual de Rebekah Gardner (46 a 41). Tot i que la cistella se’ns ha fet petita, el bloc defensiu ha mantingut la distància en el marcador, frenant els intents de rèplica de les rivals. No obstant això, el Gdynia també ha augmentat l’agressivitat defensiva, frenant amb faltes personals els intents de cistella de l’Spar. Finalment, des de la llarga distància, Flores i Laia han trencat el partit, i tot i la resposta de les visitants, Rebekah Gardner ha castigat des de la línia de triple (59 a 49).

Tot i el cansament a les cames, l’Spar Girona ha sortit a l’últim quart amb més energia que mai. Les d’Alfred Julbe, amb un atac vertical, han castigat des de la zona mitjançant Labuckiene. La distància en el marcador no ha intimidat al Gdynia, que mitjançant els 2+1 s’han aproximat de nou (63 a 59). Ha estat en aquest moment quan els atacs s’han imposat per sobre de les defenses, amb els dos conjunts anotant constantment, destacant les dues cistelles consecutives de Rebekah Gardner (67 a 63). Els dos punts des de la personal de Reisingerová han sigut un punt d’inflexió en el partit, i les visitants, saturades, no han aconseguit culminar la remuntada, aconseguint les nostres jugadores augmentar la distància en el marcador (80 a 70).