L’SPAR S’EMPORTA EL DERBI I ACABA EN SEGONA POSICIÓ

De les victòries més treballades de la temporada. L’Spar Girona ha patit de valent per sumar l’últim triomf de la lliga regular (54 a 66). Marianna Tolo ha estat un mal de cap pel conjunt urgellenc, aconseguint 23 punts i 31 de valoració, mentre que Palenikova, que ha començat en el cinc inicial, ha debutat amb molt bona nota, aportant 10 punts. Amb aquesta victòria, l’Spar acaba la LF Endesa en segona posició i jugarà els quarts de final contra el Barça CBS.

10 de 12 en tirs lliures
Si el passat dijous s’anunciava l’arribada de Palenikova, Bernat Canut ha sorprès a tothom en posar-la de titular en l’últim enfrontament de la LF Endesa. De fet, l’aler ha començat el matx amb molta motivació, encarregant-se del primer atac de les gironines i aconseguint el primer punt amb la samarreta gironina (0 a 1). Amb el pas dels minuts, ambdós equips han fet jugades tímides, mostrant molt de respecte. L’Spar ha començat a carburar amb atacs verticals sota cistella i el Cadí s’ha vist obligat ha intensificar la defensa, ocasionant diferents faltes per aturar a les nostres. D’aquesta manera, les gironines han trobat una via d’anotació des de la personal (10/12 en el primer quart). No obstant això, en el tram final del primer parcial, l’encert des de la llarga distància del Cadí ha revertit el marcador, aconseguint el Sedis dominar el ritme ofensiu de l’enfrontament (triples finals de Bahí i Kovacevic, 22 a 17).

Màxima del Cadí
Aquesta bona dinàmica de les urgellenques s’ha mantingut en l’inici del segon quart i Raventós i Tunstull, per partida doble, han situat al Cadí a onze punts (28 a 17). Els ajustos defensius de l’Uni no han tardat a arribar i Tolo s’ha fet forta a dins la zona. A més, les gironines han focalitzat els atacs sota cistella, aconseguint Tolo cistelles de prestigi (8 punts). Tot i que Kovacevic i Watts han tornat a castigar des de la llarga distància (obtenint la màxima de l’enfrontament, 34 a 22), el triple de Berta i els tirs lliures finals de Gardner han situat a les nostres a només 7 punts (34 a 27).

Igualtat d’ambdós conjunts
El pas per vestidors ha tornat a canviar la imatge del Cadí, que ha dominat els tres primers minuts del tercer quart gràcies a Tunstull i Strautmane (38 a 27). Però en només un minut les gironines han capgirat la dinàmica de l’enfrontament i, gràcies a Tolo i Sykes, les de Bernat Canut s’han situat a només 5 punts (parcial de 0 a 6, 38 a 33). Amb el temps mort del Cadí, ambdós equips s’han intercanviat cistelles fins a arribar al 45 a 40, destacant el domini de Tolo sota cistella i el triple de Brotons. Amb poc pel final, el respecte i els nervis finals han condicionat el joc d’ambdós conjunts, errant tirs i elaborant poques jugades corals.

El debut somiat de Palenikova
Ja en l’últim quart, el Cadí ha mantingut la distància gràcies als punts de Raventós i Kovacevic (50 a 44). Però una entrada de prestigi de Palenikova ha iniciat la remuntada de l’Spar i Sykes, amb un 2+1 i un altre tir lliure ha empatat l’enfrontament a 50. Seguidament, Gardner, des de la mitja distància, ha avançat a les de Bernat Canut (50 a 52). Tot i el temps mort d’Acero, Rebekah ha continuat fent sang a la ferida de les locals, que amb un tir en suspensió ha posat el +4 (50 a 54). Sense molt de moviment, Canut ha decidit aturar el xoc a 3:44 pel final. En aquest moment, les gironines han frenat el ritme del partit, aconseguint Tolo cistelles dins la zona. A més, Palenikova no ha perdonat les ocasions que ha tingut i un triple de la debutant ha situat a les gironines a 10 punts (54 a 64). Els tirs lliures finals de Sykes han posat el 54 a 66 final i l’Spar s’ha emportat el derbi.