L’UNI CAU ALS QUARTS DE FINAL DE LA COPA DE LA REINA

Un Spar Girona amb moltes baixes (només cinc jugadores han anotat en l’enfrontament) no ha pogut superar els quarts de final de la Copa de la Reina. El Gernika ha imposat el seu joc en tot moment, destacant els punts des de la llarga distància en la primera part i els punts a la zona en la segona. Meskonyte ha estat la màxima anotadora de les rivals, mentre que Gardner ha brillat amb 20 punts.

Amb poca rotació a l’Spar Girona, el Gernika Bizkaia ha plantejat un inici de partit amb molt de moviment de pilota. Un joc coral que ha permès a Spreafico a trobar la seva millor versió des de la llarga distància, aconseguint tres triples en els primers cinc minuts de partit (5 a 13). Canut, que ha parat l’enfrontament, ha trobat solucions des de la llarga distància, on Gardner ha iniciat un parcial de 2 a 9 a favor de l’Uni (dos triples consecutius de Faustine Parra, 16 a 19). La igualtat en el marcador ha continuat fins al final del primer quart, on ha destacat l’encert exterior d’ambdós conjunts i el domini del rebot ofensiu de les basques (18 a 21).

Ja en el segon quart, les visitants han aprofitat el moment de desconnexió de les nostres per aconseguir el +11 en el marcador gràcies al joc col·lectiu (cistelles d’AriztimuñoWojta, Williams i Spreafico, 18 a 29). L’Spar, que ho ha intentat constantment, ha assolit la primera cistella del segon parcial al minut 6:12, gràcies a un tir des de la mitja distància de Gardner (20 a 29). Amb el temps mort, l’Uni ha obtingut una petita reacció gràcies al lideratge ofensiu de Rebekah Gardner, aconseguint un total de 12 punts al final del segon quart. L’americana ha tingut al seu abast un triple per situar a l’Spar a només tres punts, però l’errada ha tornat a ser aprofitada pel Gernika, imposant un parcial de 0 a 7 per posar la màxima de l’enfrontament (27 a 40).

El pas per vestidors no ha canviat la dinàmica del partit. De fet, totes les accions de l’Spar (punts de Tolo, Parra i Gardner) han estat contestades immediatament pel Lointek, destacant l’entrada final de Spreafico per situar al Gernika amb un +15 en el marcador (36 a 51). Amb el temps mort, Gardner (16 punts) i Parra (13 punts) han fet tot el possible per revertir la situació del partit, però amb l’equip defensant davant, el Gernika ha augmentat la velocitat del joc amb atacs a la nostra esquena, aconseguint Meskonyte 18 punts per ajudar a les visitants a posar el +21 (44 a 65).

Ja en l’últim quart, l’Spar ha proposat un joc directe en busca de remuntada. Un joc que al començament ha resultat efectiu gràcies als punts dins la zona de Rebekah i Tolo (50 a 67). Però amb el pas dels minuts, el Gernika ha recuperat sensacions en el tir i Williams i Wojta han tornat a diferenciar al Lointek (52 a 75). Amb el temps mort, l’Spar ha proposat el seu millor joc gràcies als atacs en transició (punts de Parra, Flores i Giedre, 63 a 77), perdent al Príncipe Felipe per 65 a 79.