PERE PUIG RECORDA LA TEMPORADA DE L’ASCENS

PERE PUIG RECORDA LA TEMPORADA DE L’ASCENS

El passat 17 de maig es van complir quinze anys des que l’Uni Girona CB va arribar a la primera divisió estatal. L’ascens a la lliga femenina es va aconseguir després de tombar a l’Obenasa Navarra per 61 a 69.

Pere Puig, director esportiu el 2009, recorda el dia i el defineix de “molts nervis. Havíem fet una temporada quasi perfecte, una lliga regular molt solvent que ens va donar la classificació per a la fase d’ascens sense patiments, un playoff immaculat, però arribava l’hora de la veritat. Un cara o creu. Un partit que vam patir molt. Perdíem de 8 quan quedaven 10 minuts. L’alegria es va desfermar al final. No era per menys! Creiem que havíem tocat sostre. Amb el temps vam veure que no era així”.

Respecte a la temporada, Puig en guarda un gran record. Érem un club molt jove, amb una directiva molt treballadora i amb una afició que anava creixent a poc a poc. La temporada anterior ens havíem quedat a les portes de l’ascens (vam perdre la final a la pròrroga) i lluny de ser un desencís aquest fet ens va esperonar per tornar-hi. Era la temporada de l’estrena de l’Anna Caula i la veritat és que vam encertar amb ella i amb la confecció de l’equip. També va ser una temporada amb moltes jugadores del planter que van col·laborar en aquell ascens. Recordo que en aquella fase de playoff van jugar la Marta Xargay, l’Eva Bou, la Laura Ribas i la Carla Marcé. Això també és un bon motiu per a recordar-ho. També recordo que va tornar a jugar la Mari Moreno, la nostra capitana, en el que va ser el seu primer partit després d’una greu lesió”.

Però ho imaginava Pere Puig que en la primera temporada a la Lliga Femenina l’Uni acabaria en cinquena posició? “Ni en somnis podíem esperar que acabaríem en 5a posició. I una dada, l’Uni Girona mai ha baixat d’aquesta cinquena posició! Va ser una temporada per descobrir el professionalisme des d’un club totalment amateur i que va anar creixent a poc a poc”, finalitza Pere.