Victòria a Càceres per tancar una setmana molt exigent (CB Al-Qázeres 62 – 74 Spar Citylift Girona)

Victòria a Càceres per tancar una setmana molt exigent (CB Al-Qázeres 62 – 74 Spar Citylift Girona)L’Spar Citylift Girona ha sabut tancar aviat un partit amb trampa, no només per la qualitat del rival sinó també per la setmana exigent que s’ha trobat la plantilla, amb grans desplaçaments i alguna grip inoportuna dins el vestuari.

Que el rival arribés al partit després d’encaixar quatre derrotes consecutives no era un presagi que el partit seria fàcil. L’Spar Citylift Girona s’ha trobat davant d’un equip amb molt de talent i un canvi de tècnic, Ángel Fernández, que podia suposar una injecció de moral per a les extremenyes, que actualment es troben en una incòmoda novena posició.

La llarga setmana de viatges que acumula la plantilla era una de les preocupacions abans de començar l’enfrontament, ja que l’equip ha realitzat més de 9.000 kilómetres en menys de 5 dies després del partit a Moscou de dimecres.

El matx ha començat animat amb triples matiners per totes dues bandes. Julia Reisingerová, avui en el cinc inicial, ha estat la referència a la zona en uns primers minuts en els quals les jugadores exteriors han sabut connectar molt bé amb ella aprofitant una defensa zonal de les locals. Un parcial de 0-8 favorable a les visitants ha començat a posar de cares un primer quart on Al-Qázeres estava aguant fins al moment. Al final, 12 – 18.

Murphy, que s’havia perdut l’última jornada a casa davant València per unes molèsties i que havia jugat condicionada a Moscou, ha demostrat haver recuperat la forma anotant 10 dels primers 20 punts de l’equip. Un segon parcial favorable, aquest cop de +11 punts, ha trencat el partit i ha propiciat que les líders de la Liga Dia poguessin desplegar el seu joc de forma còmoda i amb confiança. La bona circulació de pilota ha estat clau per trencar la defensa extremenya; l’equip ha trobat, sobretot en el segon quart, jugadores lliures de marca per aconseguir un percentatge de tirs de camp del 61% i acabar el quart amb un 25 – 43 favorable.

L’Aspecte rebotador, amb 14 rebots locals i 25 visitants a la primera meitat, ha estat determinant per mantenir-se per davant de forma contundent i assegurar els vint punts d’avantatge sobre els que s’ha mogut el marcador durant gran part del partit. Una embranzida d’Al-Qázeres –gràcies a la qual s’han situat a 15 punts- semblava que les tornava a posar dins el partit, però l’Spar Citylift s’ha encarregat de desfer les seves esperances tornant a agafar un bon ritme de tir exterior i aconseguir un avantatge màxim de +23, per acabar el tercer període amb un resultat de 38 – 61.

Amb tot, l’equip s’ha sabut assegurar una victòria de forma força prematura, evitant així jugar-se el lideratge en els últims minuts on les cames, en una setmana de desplaçaments incòmodes, podrien haver començat a fallar. Finalment, un 62 – 74 deixa l’equip en la primera posició de la lliga a falta de 9 jornades per acabar la fase regular.

Consulta les estadistiques del partit aquí.