VICTÒRIA D’ALÇADA ABANS DE LA COPA

Triomf de principi a final de l’Spar Girona en un partit que ha estat marcat pel debut de Cecilia Muhate. Les gironines han fet un dels millors partits de la temporada gràcies al joc col·lectiu i al moviment de pilota sota cistella, imposant-se per 87 a 61 contra l’IDK Euskotren. Amb aquesta victòria, l’Spar recupera la segona posició a la LF Endesa.

Joc interior
La victòria de l’Spar Girona no es pot entendre sense valorar la gran feina de Laura Antoja en el joc interior. Amb Ceci Muhate en el cinc inicial i amb Giedre Labuckiene jugant a estones de quatre, les gironines han aconseguit filtrar més pilotes a la zona, un dels principals objectius en el partit d’avui. De fet, Marianna Tolo ha estat la principal referència de l’Uni en atac, aconseguint 14 punts i 11 rebots. A més, l’australiana ha sigut fonamental en el joc coral de les gironines, movent la pilota per trobar a les seves companyes alliberades, aconseguint un total de 6 assistències (màxima de l’enfrontament).

S’ha de destacar també l’actuació magistral de Giedre Labuckiene en el segon quart. La nº77 de l’Spar ha estat brillant en els dos costats de pista, aconseguint un total de 13 punts però també 2 taps. En el segon quart, Giedre s’ha fet amb el pes ofensiu de les locals, augmentant l’avantatge de l’Uni a 15 punts (48 a 33).

Joc coral
La millor versió de les gironines ha arribat a la segona part, on totes les jugadores han estat protagonistes gràcies al joc col·lectiu. Les d’Antoja han acabat l’enfrontament amb 25 assistències i un total de sis jugadores han arribat als dobles dígits en anotació (14 punts de Tolo i Gardner, 13 de Labuckiene i 12 de Murphy, Flores i Sykes). S’ha de destacar que Sykes ha fet embogir Fontajau amb un intent d’esmaixada, animant encara més l’enfrontament. Les gironines no han baixat intensitats en cap moment, imposant-se per 87 a 61.

Respecte a les rivals, Coulibaly ha destacat sota cistella amb 15 punts. Amb diferència en el marcador, les basques han fet un intent fallit de remuntada perfilant els seus atacs des de llarga distància, anotant només 5 triples de 19 intents.