VICTÒRIA EN L’ÚLTIM PARTIT DE LLIGA REGULAR (GERNIKA BIZKAIA 75 – 82 SPAR GIRONA)

Gran partit de l’Spar Girona que gràcies a l’encert des de la llarga distància (10/19 T3) ha dominat l’enfrontament des del segon quart (75 a 82), aconseguint el quart triomf en set dies i agafant més ritme pels play-off. María Araújo (16 punts), Binta Drammeh (15 punts) i Magali Mendy (14 punts) han estat les principals referències ofensives de l’Spar.

Mendy vs Higgs
Com és habitual en els últims partits, Magali Mendy ha començat el partit confirmant el seu estat de gràcia. La francesa no ha desaprofitat les dues primeres ocasions que ha tingut, castigant al conjunt basc amb una entrada i un tir des de la llarga distància (2 a 5). I si l’escorta de l’Uni ha sigut clau en el nostre inici, Higgs ha estat la principal arma del GernikaAmbdués jugadores han portat el partit a un duel individual marcat per la gran efectivitat en el tir (7 punts de Higgs i 8 de Mendy, 15 a 14). La rotació a les banquetes ha portat a tenir una altra protagonista: Binta Drammeh. La sueca ha ajudat a les nostres a situar-se per davant en el marcador (triple i entrada, 17 a 19).

De parcial a parcial
La dinàmica del primer quart ha continuat en el segon assalt i ambdós conjunts s’han mostrat molt encertats de cara a cistella. No obstant això, l’Spar Girona ha posat una marxa més gràcies als punts de Binta i Araújo, ajudant a l’Uni a fer un parcial de 4 a 9 (21 a 28). Aquesta diferència ha obligat a José Mario a demanar temps mort. Una pausa molt efectiva, ja que el Gernika ha entrat de nou al partit gràcies a una entrada de Buch i un triple inèdit de Silva (26 a 28), que tot i els punts de Giedre sota cistella, un tir des de la llarga distància de Higgs ha encès Maloste (29 a 30). Ha estat en aquest moment quan Laia Palau ha calmat el partit i ha ajudat a l’Spar a elaborar un gran joc coral per diferenciar a les nostres (cistelles de Julia i Burke, 29 a 34). Tot i que José Mario ho ha vist clar i ha volgut parar de nou el partit per aturar la nostra dinàmica (33 a 34), la nostra pressió defensiva ha frenat finalment el ritme de partit local, aconseguint l’Spar un +8 al descans (Triple de María i Burke i 3 tirs lliures convertits de Flores, 35 a 43).

Festival de triples
La represa, Binta Drammeh ha continuat amb el mateix guió, convertint una entrada i un triple per posar el +13 (35 a 48). La diferència en el marcador ha animat al Gernika a focalitzar els atacs des de la llarga distància i Buch no ha fallat el seu intent. No obstant això, l’Spar no ha abaixat els braços i ha aprofitat els espais per incrementar l’avantatge (triple de Burke i Mendy, 40 a 56). Amb ganes de més, les nostres jugadores han continuat fent esforços en els dos costats de la pista, frenant els intents locals i augmentat l’avantatge des de la línia de tres gràcies a María Araújo, arribant a tenir una diferència de +21 (40 a 61). Però l’encert final des de la personal del Gernika i un triple a l’últim segon de Silva des de gairebé mig camp ha retallat distàncies (52 a 65).

I com no podia ser d’una altra manera, un triple de Brcaninovic ha posat el -10 del Lointek. Un tir que ha encès Maloste, fent al públic protagonista en el primer compàs de l’últim quart. Amb errors a la distribució, Alfred Julbe ha decidit aturar el partit per posar ordre. La pausa ha donat els seus fruits amb l’Spar ralentitzant el joc, proposant un gran joc coral per portar la pilota sota cistella (punts d’Araújo i Mendy, 57 a 69) i anotant des de la personal per emportar-se l’últim partit de la Lliga Regular (75 a 82).