Un final d’infart decanta el partit cap a les poloneses (Arka Gdynia 71 – 69 Spar Citylift Girona)

Un final d’infart decanta el partit cap a les poloneses (Arka Gdynia 71 – 69 Spar Citylift Girona)

La insistència de l’Spar Citylift ha estat insuficient per endur-se un partit que ha aconseguit empatar en l’últim minut després d’anar per darrere durant tres quarts.

Arka Gdynia 71 – 69 Spar Citylift Girona

Un triple de Maria Araújo en la primera possessió donava el primer punt de rauxa per a les visitants. L’inici del partit ha estat d’allò més favorable pels interessos de l’Spar Citylift Girona, quan en els primers 3 minuts han pogut destacar-se amb un parcial de 0-8. Gdynia, però, ha sabut reaccionar de forma ràpida i igualar el partit al 10-10. El primer període ha finalitzat amb un 19-16.

Les locals han sortit molt endollades al segon quart, contestant el parcial inicial de les visitants amb un contundent 8-0. La reacció de les jugadores d’Eric Surís no s’ha fet esperar i uns grans minuts de Magalí Mendy, amb 7 punts, i d’Elonu, amb 12, han permès mantenir un bon ritme anotador i no desenganxar-se en cap moment d’unes rivals que han demostrat des del primer moment les ganes de sumar la primera victòria a l’Eurolliga davant la seva afició

Amb el marcador de 36-33 s’ha arribat al descans, amb la igualtat com a protagonista en l’aspecte rebotador -17-15 per a les locals-, així com en el percentatge de tirs de camp – 50% a 46% favorable a Gdynia-. El domini en la pintura, en canvi, ha estat per a l’Spar Citylift, que ha trobat sota el cèrcol la via més còmoda per anotar.

La tònica al tercer quart ha estat la mateixa que a la primera meitat, amb intercanvi de cops per part de tots dos equips, vorejant els 3 i 5 punts d’avantatge local en tot moment. No obstant això, el període s’ha trencat als darrers dos minuts quan Gdynia, que ha seguit molt encertat en els tirs de camp, ha sabut trobar sabut anotar en transicions ràpides per obrir una escletxa de 9 punts i arribar a l’últim quart amb el resultat de 58-49.

La insistència gironina no ha defallit. L’encert en l’últim quart -20 punts anotats- i la millora en el rebot han portat el partit a l’empat quan tot just restava 1 minut per a la conclusió gràcies a un triple de Mendy. Les gironines, que han sabut eixugar l’avantatge que les poloneses han dut al marcador durant pràcticament tot el partit, han vist com se’ls hi escapava la victòria en els darrers 3 segons gràcies als tirs lliures anotats per Balintova.

L’Uni tanca amb un balanç d’1 victòria i 3 derrotes les primeres 4 jornades de l’Euroleague Women abans de l’aturada FIBA, que tindrà lloc a partir de la setmana vinent. El proper partit no arribarà fins el 27 de novembre davant el Dynamo de Kursk a Fontajau.