El derbi de copa es decanta cap a Girona (Spar Citylift Girona 56 – 51 Cadí La Seu)

Les gironines aconsegueixen un triomf molt treballat en un partit amb moltes fases.

Dos triples pràcticament consecutius de l’Spar Citylift Girona han despertat l’equip en uns primers minuts de Copa incòmodes, amb poca capacitat d’anotació per part de tots dos conjunts. Cadí ha sabut imprimir una intensitat alta en defensa, travant el partit, aconseguint alguna recuperació amb contraatac inclòs, però entrant en bonus quan encara restaven 4 minuts per acabar el primer quart.

El marcador, en taules amb un 15-15 al final del primer quart, parlava de la igualtat, ja com a tònica dominant en els darrers derbis catalans. Només la bona aportació ofensiva de Marta Xargay, entrant des de la banqueta i anotant en moments clau, sumats als 9 punts de Mendy i a la gran tasca col·lectiva en defensa, han servit per distanciar-se mínimament de les urgellenques, amb un avantatge màxim de +8 que suposava un 33-25 al descans.

Un bon parcial de l’Uni a la sortida dels vestidors i algun retoc en l’aspecte rebotador han ajudat a consolidar la superioritat ofensiva de les gironines. Cadí, després d’uns mals minuts ha sabut tornar al partit i evitar que es trenqués, rebaixant l’avantatge màxim de +12 a -7 fins que Eric Surís ho ha parat. Al darrer quart s’hi ha arribat amb un 45-39.

5 minuts sense anotar de l’Spar Citylift han sigut claus perquè La Seu, amb gran insistència, reduís l’avantatge a només 1 punt. Laia Palau, amb 4 punts consecutius ha sabut mantenir l’equip plenament en el partit i ha tornat a posar terra pel mig per no deixar escapar una victòria que ha suposat el passi a semifinals de Copa, a l’espera del rival, que sortirà de l’eliminatòria entre València Basket i Ciudad de la Laguna.