L’Uni no pot superar l’amfitrió i assoleix el subcampionat (Perfumerías Avenida 76 – 58 Spar Citylift Girona)

Les castellanes, dominant l’atac i el rebot, s’enduen la Final de la Copa 2020.

Els primers avantatges han estat per a Spar Citylift, que ha començat dins el partit des de l’inici. 5 punts consecutius de Tiffany Hayes han donat la primera alternativa al marcador i han fet embogir un públic que ha volgut fer valer el fet de jugar com a amfitrió. Uns moments amb falta d’encert per a les catalanes han servit per activar a Mima Coulibaly que ha aconseguit ser la Reina de la zona. Elonu, amb 6 punts, ha estat qui ha vist cistella amb més facilitat en un quart que ha acabat amb 22-17.

L’intercanvi de cops ha seguit durant el segon quart. A set pel descans ha arribat el primer triple de Marta Xargay, que ha servit per posar el 26-25 i donar vida a l’equip en atac. El desavantatge de 7 punts de les locals s’ha esfumat momentàniament i el partit ha seguit ben obert. Hayes, però, amb 12 punts al descans, ha aconseguit mantenir un marge de 10 punts.

La segona meitat s’ha encetat amb un 43-33 i amb totes les jugadores castellanes havent anotat. Les locals han començat intenses en atac, anotant 4 punts fruit de recuperacions en el primer minut, fins que Sonja Vasic ha trencat el parcial al 47-35. La falta d’encert gironina i la manca de rebots ofensius ha ampliat la renda fins a 20 punts -57-37- quan faltaven 4 minuts per acabar el tercer quart. Eric Surís ha parat el partit i Sonja Vasic i Xargay han començat un bon parcial per intentar la gesta. El tercer període s’ha tancat amb un 60-45.

El darrer quart ha accentuat la dinàmica de tots dos equips; Salamanca ha seguit trobant situacions per anotar, mentre que Girona s’ha vist bloquejat en atac i no ha pogut capgirar un marcador que s’ha posat molt coll amunt. Al final, un 76-58 ha suposat que la Copa es quedés a casa.