L’SPAR GIRONA CAU AMB HONORS EN ELS QUARTS DE FINAL DE L’EUROLEAGUE (PERFUMERÍAS AVENIDA 71 – 65 SPAR GIRONA)

S’ha lluitat, però finalment no s’ha aconseguit. Tot i les ganes de les nostres jugadores -que en el segon quart s’han posat a un punt de la diferència del primer partit-, el Perfumerías Avenida ha remuntat en la segona part, imposant-se a l’Spar Girona per 71 a 65. D’aquesta manera, les nostres jugadores posant punt final a l’aventura europea -arribant per primer cop al top 8 d’Europa-.

Màxima igualtat en el primer compàs de partit. Els dos conjunts han començat amb les idees molt clares i amb ganes d’imposar el seu estil de joc, i és que cap dels dos equips ha fallat les seves primeres oportunitats (4 a 4). De cada ocasió convertida de les nostres, les de Salamanca han respost immediatament amb la mateixa intensitat (9 a 9). Amb la pressió del públic, les gironines no han tardat a entrar en bonus (3 faltes Salamanca, 9 Uni en el primer quart) i això ha donat un lleuger avantatge al Perfumerías (18 a 13). Per sort per les nostres jugadores, els constants atacs de les blanques no han sigut cistella i una gran assistència de Chelsea Gray per Elonu ha tancat el primer quart (18 a 15).

Un parcial de 5 a 0 ha obert en segon assalt. No obstant això, i d’aquests primers punts, el Perfumerías ha passat a no fer-ne cap en els tres primers minuts -igual que l’Uni-. Amb els dos equips encallats, s’ha aturat el partit per implantar noves idees. Una pausa positiva per les nostres jugadores, i és que amb dues cistelles -Laia i Eldebrink des de la mitja- l’Spar ha inaugurat el marcador (23 a 19). Aquests dos punts consecutius no han agradat a l’entrenador local, que no ha tardat a parar el partit. Una aturada que no ha canviat el joc del Perfumerías, ja que dues cistelles consecutives de l’Spar -Frida i Giedre– han empatat el partit a 23. La gran remontada de l’Uni ha passat per mans de la sueca, que des de la personal ha avançat a les gironines. I a diferència del primer quart, el guió ha canviat de personatge i l’Avenida ha entrat en bonus, donant un bon avantatge a l’Spar (parcial de 0 a 14, 25 a 32). No obstant això, i en minuts per seguir, les de Salamanca s’ha reactivat i han igualat el partit de nou (32 a 34)

Enfocades a l’objectiu, les nostres jugadores no han tardat a anotar des de la llarga distància -triple Araújo-. Tot i la rèplica de dos del Salamanca-, l’americana Gray no ha fallat des de la personal (34 a 49). Però un cop més, el Perfumerías ha tret la seva artilleria i amb un parcial de 7 a 0 han remuntat el partit (41 a 39). Sense deixar-se intimidar, l’Spar ha tornat a la idea inicial d’atacar sota cistella i Reisingerová ha tornat a avançar les nostres. Ha estat en aquest moment quan ambdós conjunts han accelerat el ritme de partit, intercanviat cistelles constants i sense imposar-se un sobre l’altre (48 a 47). Aquesta lluita ha seguit a l’èpica: si el Perfumerías convertia un triple, Eldebrink no perdonava des de la llarga distància; si el Salamanca anotava sota cistella, Araújo convertia des de sota (54 a 52).

Amb ganes d’imposar-se, l’Spar Girona ha anotat la primera de l’últim quart mitjançant Chelsea Gray. Tot i la bona manera, Samuelson ha anotat un 2+1 per tornar a posar el +3 en el partit. A falta de cinc minuts, les locals estaven dominant per 59 a 54. Tot i la bona cistella d’Araújo -i la bona defensa de les nostres jugadores-, els constants atacs gironins no han sigut convertits, frenant el ritme partit (61 a 56). Tot i l’energia de les gironines, cada cistella convertida ha sigut contestada per les rivals i, finalment, el Perfumerías s’ha imposat per 71 a 65.