ALFRED JULBE S’ESTRENA AMB VICTÒRIA (CB BEMBIBRE 46 – 77 SPAR GIRONA)

Helena Oma a debutat a la Liga Femenina Endesa després de la greu lesió.

Alfred Julbe ha començat la seva etapa al capdavant de l’Spar Girona amb una contundent victòria contra el CB Bembibre. El conjunt gironí ha dominat el partit de principi a final amb una gran actuació de María Araújo (10 punts, 14 rebots, 22 de valoració), Sonja Vasic (14 punts, 11 rebots, 20 de valoració) i Reisingerová (12 punts, 17 de valoració).

Amb només una victòria a la Lliga Femenina Endesa del Bembibre i amb el recent canvi d’entrenador del nostre equip, l’inici de partit ha estat marcat pels nervis d’ambdós conjunts (3 de 17 en tirs del Bembibre i 6 de 16 en tirs de l’Uni Girona). Tot i el bon moviment de pilota per alliberar espais, l’Spar Girona ha estat imprecís de cara a cistella. No ha estat fins al minut 5:50 on Vasic ha inaugurat el marcador per les gironines. Tot i això, els dos conjunts han seguit fent esforços per intentar marcar un ritme de partit on l’anotació ha seguit sense fer acte de presència. L’entrada de les nostres suplents, incloent-hi Helena Oma, que ha aconseguit estrenar-se a la Lliga amb un triple, ha sorprès al conjunt local i amb només dos minuts l’Spar Girona ha superat el Bembibre (7 a 16).

L’Uni Girona ha seguit amb la missió de moure la pilota. Una gran jugada col·lectiva ha acabat amb Labuckiene sota cistella, on ha estrenat el marcador en el 2n quart. Tot i la bona intenció defensiva del nostre equip, el Bembibre ha tingut un canvi de mentalitat important i un contraatac de les locals ha obligat a Julbe a demanar temps mort (20 a 26). La pausa ha servit per solucionar problemes. El Girona s’ha retrobat amb el rebot (destacant Araújo amb 7 de defensius i 3 d’ofensius) i la distància en el marcador s’ha tornat a incrementar gràcies al joc interior de Julia Reisingerová i el treball sota cistella de María Araújo (22 a 35).

Tot i dominar el partit, les nostres jugadores han continuat desencertades de cara a l’aro. Amb aquesta imprecisió, l’Spar Girona ha fet ús del repertori individual per tornar a trencar el partit: primer Elonu i després el físic de Chelsea Gray, que a continuació a fet un triple, han incrementat la distància en el marcador (+19). En els minuts finals, Alfred Julbe ha fet ús de l’Small Ball per mantenir el ritme de partit. Ha estat en aquest tram de matx on l’Spar Girona ha fet el seu millor joc, imposant-se en el rebot i movent la pilota elegantment (34 a 55).

Amb un Bembibre tocat, l’Spar Girona ha seguit incrementant distància en el marcador. El domini interior ha estat clau i Reisingerová i la gallega María Araújo han seguit dominant. Tot i la distància, la defensa del nostre equip ha sigut molt sòlida. Les nostres jugadores han asfixiat el moviment local i han recuperat un seguit de pilotes que han augmentat l’avantatge, guanyant el partit 46 a 77.