PERE PUIG: “És una decisió complicada i dolorosa”

PERE PUIG: “ÉS UNA DECISIÓ COMPLICADA I DOLOROSA”

El club li ofereix “per ara o per quan vulgui” el càrrec de director esportiu a Eric Surís

Des de l’Spar Girona volem agrair de nou la feina feta per Eric Surís, al qui desitgem molta sort en els seus futurs projectes

Pere Puig ha comparegut davant els mitjans de comunicació per explicar la destitució d’Eric Surís i donar la benvinguda al nou entrenador Alfred Julbe. “La nostra intenció era fer una roda de premsa amb l’Eric, però finalment ens va dir que no per tota la situació. Ens veiem amb l’obligació de donar una explicació. No és un tema de relació ni personal. És molt difícil tenir una mala relació amb l’Eric Surís. És una persona de club. Durant aquests quatre anys i mig ha estat a l’altura del que s’espera d’un gironí. Ens ho ha posat tot molt fàcil. No tenim res a retreure-li. Treballar amb ell ha estat un plaer. Aquesta decisió ha estat molt complicada i dolorosa. Ja de per si som un club que ens costa molt prendre aquestes decisions”.

El director esportiu ha destacat la bona feina d’Eric Surís al capdavant del nostre conjunt: “Durant aquests 4 anys i mig no hem hagut d’intervenir mai amb l’Eric. És un problema de desgast. De manca de confiança i amb el que esperes que voldries que fos l’equip. És un fet humà. Pots creure que això es pot recuperar o no. Nosaltres vam prendre aquesta decisió, ja que pensem que el desgast ens afectaria més i millor prendre aquesta decisió ara. Ara era el moment? Doncs no ho sabem. Tenim una temporada molt atapeïda de partits. No parem. No sabem quan era el moment i la junta directiva, amb molts de dubtes, vam decidir fer-ho ara i encarar-ho ara”.

Amb autocrítica, la pandèmia va portar a prendre decisions a contrarellotge. “És evidentment que tots vau seguir la renovació de l’Eric. Els dubtes van sorgir a la temporada passada. Amb l’autocrítica que fem, ens sentim responsables de tot el que s’ha fet. Vam decidir renovar-lo i aquí va ser el nostre error. No per ell, sinó perquè la nostra confiança era tocada. Aquest error l’hem pagat ara i ens ha suposat aquesta decisió dolorosa. Era un estiu molt complicat per la pandèmia. Guiats per les circumstàncies personals, ja que ens agrada cuidar els nostres, vam actuar d’aquella manera”.

Pere Puig té clar que aquesta situació actual no l’ha generat Eric Surís. De fet, el nostre director esportiu només té paraules d’agraïment cap a l’exentrenador: En cap moment fem crítica cap a l’Eric. No vam estar a l’altura. Això ho vam dir sempre. Una temporada que guanyem partits importants però en el moment de pandèmia no estem primers i perdem objectiu d’Eurolliga directe. Per nosaltres els títols poden ser importants, però el més important és que la gent i els patrocinadors marxin contents. Sabíem que aquest espectacle no era prou engrescador. Aquesta temporada ens estava passant el mateix. Tots aquests fets fan que si es talla la temporada, no tenim plaça a Eurolliga. Els partits ens estaven costant molt tirar endavant. Per totes aquestes raons hem pres aquesta determinació. No és una crítica cap a l’Eric, me’n faig totalment responsable. Sento que no he acompanyat prou a l’Eric. Però tot el que ha passat no era el que buscàvem.

Abans de la presentació d’Alfred Julbe, el director esportiu de l’Spar Girona, Pere Puig, ha explicat els motius de la destitució d’Èric Surís sense ni una sola mala paraula per al tècnic gironí a qui el club li ofereix “per ara o per quan vulgui” el seu propi càrrec al capdavant de l’estructura tècnica del club fent ell mateix “un pas al costat”.

Des de l’Spar Girona volem agrair de nou la feina feta per Eric Surís, al qui desitgem molta sort en els seus futurs projectes.

Attachment