L’SPAR GIRONA ACABA PATINT PER SUPERAR A L’IDK EUSKOTREN (SPAR GIRONA 65 – 58 IDK EUSKOTREN)

Agredolça tornada d’Alfred Julbe a Palau. Després de superar en la primera part a l’IDK Euskotren, l’Spar Girona s’ha complicat la vida en el segon tram de partit. Tot i el bon intent de les visitants, les nostres jugadores s’han acabat imposant a les basques per 65 a 58.

Si Reisingerová va acabar l’anterior jornada sent la jugadora On Fire, la txeca ha decidit seguir amb el seu bon estat de forma inaugurant el marcador. Tot i l’encert de la 44, l’IDK Euskotren ha decidit portar el ritme de partit en el primer compàs de joc, gràcies a un bon atac a la pintura (2 a 6). Amb un desconcert inicial, l’Spar Girona ha plantejat una pressió defensiva molt potent, aconseguint recuperar un seguit de pilotes molt importants (4 pilotes recuperades a la primera part). I és que de la mà de María Araújo (8 punts primer quart), després d’una recuperació on la mateixa gallega havia anotat, l’Spar Girna s’ha posat per davant (8 a 6). Tot i el bon moment de Chelsea Gray, l’Ibaeta ha insistit en dominar la pintura mitjançant Coulibaly (14 a 15).

Després d’una nova pèrdua de l’IbaetaElonu ha capgirat el marcador en l’inici del 2n quart. Tot i el poc encert del 1r quart, les nostres jugadores han seguit amb la mateixa dinàmica defensiva. Amb el domini del rebot i la bona pressió, Labuckiene i dues cistelles consecutives d’Elonu han posat el +7 al marcador, obligant a l’entrenadora visitant a parar el joc. La parada tècnica ha donat resultats durant uns minuts. Sense poder anotar -i amb un bon avantatge-, l’Spar Girona ha decidit moure més la pilota i deixar de banda les transicions ofensives. Aquest canvi de xip ha donat resultat. Amb diferència en el marcador, l’Spar girona ha combinat els dos estils, donant resultats positius a l’Uni, que d’un 2+1 de Reisingerová ha posat el +12 (29 a 17). L’Uni ha seguit amb la seva bona dinàmica fins al final del període. Amb poc segons pel final, David Muñoz ha dissenyat una gran jugada, que ha acabat amb triple de Frida Eldebrink (el primer de l’Uni) a l’últim segon (38 a 21).

Si la idea de l’IDK era remuntar a base de triples, Elonu ha decidit copiar l’atac inicial de les basques. No obstant això, dues cistelles seguides de les visitants han intimidat la defensa de les gironines. Chelsea Gray ha ballat la defensa de les basques per posar el 45 a 28. Coulibaly s’ha mostrat agressiva sota cistella per posar el -13. Encallades en atac, l’IDK no ha desaprofitat l’oportunitat d’aproximar-se i col·locar el -9 mitjançant Delaere. Amb un triple de Cousseins (-6), Alfred Julbe s’ha vist obligat a parar el joc. Tot i el primer intent de tornar al partit de l’Uni ha estat fallat, la següent jugada Laia Palau no l’ha desaprofitat.

Les opcions finals de l’IDK han set les mateixes que en tot el partit: utilitzar a Coulibaly sota cistella. Dues accions consecutives de la pivot han posat el -6. I quan les coses van “malament”, sempre apareix la veterania per salvar els mobles. Laia Palau, amb una bona entrada, ha trencat el parcial. Tot seguit, Chelsea Gray ha aconseguit un 2+1 (56 a 45). A partir d’aquest moment, l’Uni ha estat anul·lat per un bon conjunt visitant. Ayestaran ha insistit i ha copiat el 2+1 de l’Uni. Un tir de Tirera, una jugada de Coulibaly i dos tirs lliures de Cousseins han posat el -2. Tot i que dos tirs més de Coulibaly han empatat el marcador, Reisingerová a la següent jugada ha trencat el parcial negatiu amb un 2+1 (59 a 56). Tot seguit, Elonu ha robat una pilota clau per posar el +5. A falta de 40 segons, Vasic ha fet un tir des de la mitja distància que ha obligat a l’entrenadora visitant a parar el joc. Una cistella final d’Araújo ha tancat el partit (65 a 58).