L’SPAR GIRONA CAU A FONTAJAU TOT I UNA GRAN PRIMERA MEITAT

L’Spar Girona ha encaixat aquesta nit la primera derrota a la Lliga Femenina Endesa. Tot i una gran primera part on les nostres jugadores ho han donat tot, el partit s’ha trencat en la segona part i el València, gràcies a la seva profunditat de banqueta, s’ha imposat per 58 a 72.

Amb les ganes de tornar a Fontajau, les nostres jugadores han començat el partit amb la directa posada. L’Spar Girona ha focalitzat els primers atacs sota cistella i de les mans de Julia Reisingerová han sorgit els primers punts de l’Uni (4 a 2). Amb ganes de més, les gironines han incrementat el ritme ofensiu gràcies a una Rebekah Gardner molt vertical. La mateixa americana ha assistit a Binta Drammeh, que amb un tir amb suspensió ha fet un 2+1 impressionant. Amb un 9 a 2 a favor, Rubén s’ha vist obligat a aturar el joc per reactivar al conjunt taronja. Tot i la gran cistella de Labuckiene, el temps mort ha resultat efectiu i les visitants s’han col·locat 11 a 10 gràcies a l’anotació des de la llarga distància. En la següent acció, el València ha superat el joc interior i s’ha situat per primer cop per sobre (11 a 12). Finalment, les taronja s’han imposat en el primer quart gràcies al domini del rebot ofensiu (15 a 17).

En l’inici del segon quart, Faustine Parra ha sorprès Fontajau amb un triple a l’últim segon de la possessió. Seguidament, Julia Reisingerová ha robat una gran pilota per anotar a plaer. I del gran inici del segon quart de l’Uni a la reactivació del València. Davis ha liderat a les taronja per situar-les de nou per sobre en el marcador (20 a 24). Amb els dos equips intentant imposar el seu estil de joc, el públic de Fontajau ha gaudit d’una gran batalla, on els dos conjunts han intercanviat constantment cistelles. S’ha de destacar les cistelles finals de Giedre Labuckiene i l’últim tir en suspensió de Rebekah Gardner, empatant el xoc a 36.

En la represa, ambdós equips han seguit jugant les seves cartes per imposar-se per damunt de l’altre. Resultat? Mateix guió que el segon quart -cistelles de Rebekah i Binta, 40 a 41-. No obstant això, el desgast de tenir una poca rotació s’ha començat a notar i en un tres i no res el València s’ha situat a 8 punts, obligant a Alfred Julbe ha demanar temps mort per intentar canviar la dinàmica negativa. No obstant això, el València ha continuat fent els deures, augmentant la pressió defensiva i alliberant a les seves en atac per anotar a plaer. Quan pitjor semblaven les coses, els atacs de l’Uni han tornat a fer efecte: Iho, des de sota cistella, no ha perdonat i seguidament un triple de Rebekah ha reactivat Fontajau (45 a 50). Però si d’alguna cosa destaca en València és del talent natural de la seva plantilla i Salvadores i Gil han complicat les opcions de les nostres jugadores (45 a 57).

Amb una diferència quasi definitòria, l’Spar Girona ha continuat treballant per retallar distàncies. Les nostres opcions han passat de la mà de Giedre Labuckiene (16 punts). La bona dinàmica de la jugadora ha fet entrar en calor a l’equip. Finalment, després d’un gran intent de remuntada (54 a 63), un triple de Queralt Casas ha sentenciat el matx i el València s’ha acabat imposant per 58 a 72.