L’Spar Girona cedeix contra el Gran Canària

L’Spar Girona cedeix contra el Gran Canària (SPAR GRAN CANARIA 71 – 68 SPAR GIRONA)

Després de 7 triomfs consecutius a la Lliga Femenina Endesa, l’Spar Girona ha caigut a La Paterna -segona derrota consecutiva de la setmana-. Un rebot ofensiu final de l’Uni ha donat l’oportunitat d’empatar el xoc a 71, però el triple errat de Gardner ha donat la victòria al conjunt insular (71 a 68). El trident format per Millan, Gimi i Caldwell han sumat un total de 56 punts, mentre que per part de l’Spar Gironaha destacat Burke amb 17 punts.

Sense Koné a la pintura del Gran Canaria, els primers atacs de l’Spar Girona han sigut focalitzats a la zona. De fet, una transició ofensiva de Gardner per Burke ha inaugurat el marcador de l’Uni. Tot i això, el conjunt insular ha frenat bé els primers atacs de l’Spar amb les ajudes defensives, imposant-se per 8 a 3 en el primer compàs. Per revertit la situació, les d’Alfred Julbe han canviat la dinàmica ofensiva proposant un joc més coral (triple de Binta i tirs lliures de Burke, 11 a 8). A més, la pressió a tota pista ha frenat la sortida de pilota de les canàries i Flores, des de la personal, ha situat a l’Uni per davant del marcador (11 a 12). La mateixa base ha dirigit els últims atacs de les gironines, assistint en l’última jugada a Frida Eldebrink per anotar a plaer des de la llarga distància (parcial de 0 a 12, 11 a 17).

I si la sueca havia acabat on fire el primer assalt, en començar el segon ha tornat a castigar des de la línia de tres (13 a 20). No obstant això, per mantenir-se en el partit, les grogues han atacat sota cistella mitjançant Lydia Gomi (10 punts, 20 a 20). En les següents accions, Blanca Millan ha castigat des de la llarga distància per partida doble, tornant el Gran Canària a dominar en el marcador (parcial de 15 a 3, 26 a 20). Tot i l’avantatge local, lL’entrada de les americanes han fet respirar de nou a l’Uni, i és que Burke, amb dues cistelles consecutives, i Gardner, entrada i tir des de la mitja distància, han aproximat a les nostres (31 a 28). Finalment, la cistella de Nesbitt l’ha contestada Burke des de la zona (33 a 30).

En la represa, Reisingerová s’ha mostrat intractable en atac, aconseguint anotar tant des de la zona com des de la llarga distància (33 a 35). A partir d’aquest moment, el partit s’ha convertit en un intercanvi constant de cistelles, obtenint les locals una petita avantatge gràcies als punts de Caldwell i obligant al nostre entrenador a demanar temps mort (42 a 37). La pausa no ha canviat la dinàmica del partit i ambdós conjunts han continuat proposant un joc vertical que ha passat per sobre de les defenses, destacant l’encert nostre des de la llarga distància (triples de Reisingerová i Mendy, 46 a 45). Per intentar frenar el ritme del conjunt insular, les gironines han pressionat a tota pista, mostrant una gran actitud defensiva per mantenir la diferència en el marcador (53 a 51).

Amb bones pressions defensives d’ambdós conjunts, les individualitats han passat per sobre del joc coral i el lideratge de Rebekah Gardner i el triple de Burke han imposat un parcial de 0 a 6. No obstant això, les locals també han insistit amb tres cistelles consecutives de Caldwell (61 a 61). Tot i l’escapada en el marcador de l’Spar, les locals han remuntat amb les accions de Millan i Lydia (66 a 65). A falta de dos minuts, un rebot ofensiu de l’Uni ha donat una segona oportunitat a les nostres i Laia ha assistit a Reisingerová (66 a 67). L’avantatge nostre no ha intimidat al Gran Canària, i és que el conjunt canari s’ha fet fort des de la personal (71 a 67). No obstant això, el segon tir lliure fallat de la capitana ha donat possibilitats d’empatar el xoc, però el tir de Gardner ha acabat sortint de cistella (71 a 68).

Attachment