Definits els quarts de final d’Eurocup Women

Definits els quarts de final d’Eurocup Women

L’Spar Citylift Girona es veurà les cares amb el Reyer Venzia, amb la tornada a Fontajau.

El sorteig, que s’ha realitzat aquest migdia a Mies (Suïssa), ha emparellat l’Spar Citylift Girona amb el Reyer Venezia, que va acabar cinquè en el grup A de l’Eurolliga amb un balanç de cinc victòries i nou derrotes. El Venècia jugarà com a local el primer partit de la sèrie el 12 de març, mentre que la tornada serà al pavelló de Fontajau una setmana després. El guanyador de l’eliminatòria s’enfrontarà al guanyador de Castors Braine – València Basket.

L’Spar Citylift Girona va rebre ahir la notícia que estava esperant des que va acabar el partit de dimarts contra el Montpeller, on va aconseguir una contundent victòria per 45 a 57. Tal com s’havia informat durant els dies anteriors, aquesta victòria no servia per classificar l’Uni per a l’Eurocup si el Dynamo Kursk guanyava a la seva pista, i així va ser. Tot i això, aquella tarda havia estat convulsa, ja que havia saltat, unes hores abans, una notícia en relació al partit de dimecres entre el Famila Schio i el Sopron i que afectava, de manera directa, el futur de l’Spar Citylift Girona a Europa.

Tant l’equip hongarès com Riga, equip del grup A que jugava contra Venècia, s’havien negat a jugar en terres italianes al·legant el perill de contagi pel coronavirus i, tot i la proposta de la FIBA de traslladar el partit a Eslovènia, van seguir amb la seva negativa. Fins ara, cap institució internacional ha prohibit o recomanat no viatjar a Eslovènia, motiu pel qual les italianes estaven d’acord a jugar-hi. Davant aquesta situació, la FIBA va traslladar la decisió a un jutge únic, que no es va pronunciar fins ahir a un quart de deu de la nit. Després d’hores d’incertesa, es confirmava la sanció per part de la Federació Internacional als dos equips per no haver-se presentat als partits que s’havien de jugar a Ljubljana ahir a la tarda.

La decisió, que es va prendre mitjançant l’aplicació del reglament, sumant 0 punts per a la derrota i aplicant un desavantatge de -20 del partit no disputat, deixava el Sopron amb només 19 punts en la fase regular. D’aquesta manera, es donava per classificat l’Spar Citylift Girona, que amb la victòria a Montpeller en sumava 20.

Attachment