El bon encert dóna la victòria a l’Spar Girona (Ensino Lugo 74 – 89 Spar Girona)

El Pazo Provincial Dos Deportes ha sigut testimoni d’un partit d’alta anotació. Tot i el bon encert d’ambdós conjunts, l’Spar Girona ha imposat el seu ritme a partir del segon quart, superant al Durán Maquinaria Ensino Lugo per 74 a 89.

Ritme alt el que han ofert els dos conjunts en el tram inicial de partit. Després de la primera cistella del Lugo, l’Spar Girona ha convertit els primers tres punts de la mà de María Araújo -amb un triangle ofensiu-. Tot i els dos punts d’Helena Oma, en la rèplica, Sonja Vasic ha seguit sumant de tres en tres gràcies a un tir lliure addicional (4 a 6). Els dos equips han estat intractables en atac. De fet, entrant als últims cinc minuts del primer quart, la capitana no ha fallat des de la llarga distància per posar el 10 a 13 (5/7 en tirs d’ambdós conjunts). Quan faltaven tres minuts, un triple de Gimeno ha avançat a les locals (15 a 13). Tot i la insistència local, una cistella d’Eldebrink i Reisingerová han acostat a les gironines (21 a 18).

Prieto, amb una bona entrada, ha inaugurat el marcador del segon quart. En la següent jugada, Júlia Soler no ha fallat des de la zona. El ritme alt de partit ha seguit en el segon assalt i ambdós equips han continuat amb un percentatge alt en tirs de camp. De fet, dos triples de Ferrari han obligat a l’entrenador local a frenar el xoc. En aquest moment, l’Spar Girona ha avançat línies en defensa, on ha destacat Chelsea Gray. L’americana ha tornat a fer una classe de joc, recuperant pilotes en transicions ofensives ràpides del Lugo i mostrant intel·ligència, tant en moviment de pilota com en selecció de tir. La base ha connectat amb Elonu i, a falta de cinc minuts, l’Spar Girona ha donat un cop d’autoritat en el marcador (31 a 38). Amb una bona diferència, el Lugo ha intentat parar al nostre conjunt amb un joc agressiu. No obstant això, l’alta efectivitat en els tirs lliures han fet augmentar la diferència (38 a 52).

El bon encert ha continuat en el tram inicial del tercer quart. Tot i la pressió local, dos triples seguits d’Eldebrink han castigat l’intent d’aproximar-se del Lugo (44 a 63). Amb més minuts a les cames, el ritme alt de partit ha disminuït, frenant l’alta anotació del xoc. El beneficiat d’aquesta aturada ha estat el Lugo, que ha retallat la distància en el marcador (54 a 67). I quan més bé ha estat l’Ensino, la bona dinàmica ofensiva de l’Spar ha tornat a aparèixer. Dos triples de l’Uni -Paola i Soler- i una cistella de Reisingerová han posat el 57 a 75.

Sense voler perdre pistolada, el Lugo ha pressionat en l’inici de l’últim quart. Tot i l’encert de Soler, dues cistelles d’Helena Oma han encès les alarmes. Seguidament, l’Ensino ha posat el -7 en el marcador. Per sort per les gironines, Chelsea Gray ha tornat a aparèixer en un moment important, anotant dos tirs seguits (72 a 81). En un tres i no res, l’Spar ha tornat a imposar el seu estil gràcies als tirs anotats de Paola, Vasic i Eldebrink, posant el definitiu 74 a 89.