L’EKATERINBURG S’EMPORTA LA VICTÒRIA TOT I LA GRAN PRIMERA MEITAT DE L’SPAR GIRONA (UMMC 67 – 94 SPAR GIRONA)

S’ha intentat. De fet, el primer quart de l’Spar Girona ha estat excel·lent. L’actitud defensiva, les bones decisions han fet pensar que l’Uni Girona recordaria aquesta nit durant molt de temps. Però quan l’UMMC s’ha activat al tercer quart, la realitat ha estat un altre, i tot i les bones maneres del nostre equip, les russes s’han imposat per 67 a 94.

Tot i els dos punts inicials de Breanna Stewart, l’Spar Girona ha volgut plantar cara només començar el partit. Amb una defensa física, dues cistelles de Reisingerová i una de Vasic des de la mitja distancia -marca de la casa- han posat un 6 a 2 al marcador. L’actitud de l’Spar Girona ha estat impecable. Una Chelsea Gray (7 punts primer quart) amb les idees clares -organitzant i atacant a cistella- ha marcat el camí de l’Uni a la primera part (17 a 12). Tot i les ganes de les nostres, el potencial ofensiu de les russes és innegable, i en un tancar i obrir d’ulls han empatat a 17. La igualtat ha seguit fins al final, i l’Ekaterinburg ha tancat el quart imposant-se per 19 a 21.

Ambdós conjunts han seguit fent força amb defensa. L’afectat? El marcador. No obstant això -i passats gairebé 3 minuts- una cistella de Labuckiene ha trencat el desencert -o la bona defensa de l’UMMC– (21 a 24). Tot i el bon parcial de les russes, l’Spar Girona ha seguit insistint. Vasic, de tres, i una Chelsea Gray agressiva ens han aproximat de nou al marcador (26 a 29). I quan l’Uni ha estat a prop al marcador, l’UMMC ha accelerat encara més. A falta de dos minuts, amb una cistella de Jones (16 punts al descans), el marcador marcava certa diferència (28 a 36). Tot i una bona parada amb tir d’ElonuStewart ha demostrat perquè és la MVP de les finals de la WNBA, anotant un 2+1 i posant un +10 de diferència (30 a 40).

El Iekaterinburg ha seguit fent de les seves al començament del tercer quart. Tot i les bones cistelles de Vasic i Elonua falta de 7 minuts el marcador marcava un contundent 37 a 53, gràcies a una gran Vardersloot i Stewart-. Quan faltaven 5 minuts, el marcador ja reflectia un +20 a favor de les russes. Tot i la diferencia en el marcador, l’Spar Girona s’ha aferrat a Sonja Vasic. La sèrbia ha estat encertada amb el tir des de la llarga distància (3/5). Però tot i la gran qualitat de la  5, el nivel ofensiu del Iekaterinburg és de nivell estratosfèric i han dominat el quart de principi a final, arribant a tenir un +27 gràcies a un recital de triples (50 a 72).

Amb una clara avantatge, ambdós equips han baixat el nivell a l’últim quart, intercanviant cistelles fins al final de partit (67 a 94).