El primer partit es queda a Salamanca

El primer partit es queda a Salamanca (Perfumerías Avenida 77 – 63 Spar Girona)

Inici complicat per a l’Spar Girona en el primer partit de quarts de final de l’Euroleague Women. I és que el Perfumerías Avenida no ha desaprofitat l’escalfor de la seva gent per dominar el partit des d’un bon començament. Tot i que les nostres ho han estat intentant en tot moment, l’encert del Salamanca des de l’exterior -i per contra el nostre desencert- ha passat factura i les gironines han caigut a Salamanca per 77 a 63.

L’ambient del Würzburg sempre és complicat. Amb la ‘marea azul’ pressionant imposar-se des de l’inici és complicat. De fet, tot i la primera cistella de Frida, l’actitud defensiva de les locals ha frenat a les gironines i el domini des de l’exterior (cistelles de Domínguez, Cazorla i Samuelson) i el control sota cistella de Hof han avantatjat ràpidament al conjunt de Salamanca (15 a 4). No obstant això, amb el temps mort d’Alfred Julbe, les nostres s’han trobat en defensa, aconseguint frenar les penetracions de les locals i retallant distàncies gràcies als punts fets després de recuperació (19 a 12).

Només començar el segon període, l’Avenida ha tornat a castigar a les nostres des de la llarga distància (triples de Domínguez i Rodríguez). Amb el Salamanca dominant l’exterior, l’Uni s’ha agafat al partit gràcies al joc interior (entrades de Flores i 2+1 de Giedre, 27 a 17). Però amb ambdós conjunts contestant-se tota l’estona les cistelles, les locals, per tal de posar la diferència, han copiat l’estratègia i han focalitzat els atacs a la zona, aconseguint un parcial  de 8 a 2 (35 a 19). Tot i que les gironines ho han estat intentant tota l’estona, l’Avenida ha aprofitat el seu bon moment per continuar sumant i un triple de Samuelson ha significat el +19 (44 a 24). Finalment, Rebekah Gardner i Giedre Labuckiene han trobat els espais a la defensa del Perfumerías, retallant distàncies des de sota cistella (48 a 33).

En la represa, l’Spar Girona ha sortit a pista molt decidit amb una Laia Palau portant el timó de l’equip. I és que la capitana de l’Uni ha fet una classe magistral de’ tempos’, anotant i assistint en el primer compàs del tercer quart (53 a 41). Tot i que el ritme de partit s’ha estancat una mica, una gran acció individual de Rebekah Gardner ha significat el -10 (55 a 45). No obstant això, el ritme ofensiu de les locals ha tornat en el tram final del tercer assalt i dos triples finals de Rodríguez han tornat a diferenciar al Perfumerías Avenida (66 a 49).

El cansament acumulat ha passat factura per ambdós conjunts, i és que passat els tres primers minuts de l’últim quart el marcador reflectia encara el 66 a 49. Finalment, i per aconseguir una reacció, l’Spar Girona ha proposat un joc coral per anotar dues cistelles consecutives sota cistella (Binta i Burke, 66 a 53). Tot i les ganes de l’Uni, Copper ha agafat responsabilitats ofensives en el tram final de partit, aconseguint diferenciar de nou a l’Avenida (77 a 63).