EL VALÈNCIA SUPERA L’UNI GIRONA (SPAR GIRONA 58 – 68 VALÈNCIA)

L’Spar Girona ha fet tot el possible per endur-se un partit d’alt nivell. Tot i mantenir-se a prop en el marcador durant tot el partit, els nervis han fet presència en els minuts finals. El València ha anat sumant amb punts des de la personal i ha guanyat el partit 58 a 68.

Tot i la primera cistella del Valencià, el Girona s’ha sentit molt còmode en el primer compàs de partit. Una gran Chelsea Gray ha liderat a les nostres per primera vegada des del cinc inicial. L’americana ha fet tot el que es demana a una base, anotant, marejant al conjunt valencià i organitzant el joc. Una transició d’Araújo ha acabat amb 2+1 de Vasic i ha obligat a demanar temps mort (13 a 6) a l’entrenador visitant. Els detalls tècnics han funcionat pel València, que han fet cinc punts en un tancar i obrir d’ulls. Els nervis han fet eco en els minuts finals i ambdós equips s’han vist errats en el tir.

L’alt nivell de joc proposat per Vasic ha continuat en l’inici del segon quart, anotant un gran tir de mitja distància. Tot i això, l’Uni Girona no s’ha retrobat amb el nivell de joc que ha proposat al 1r quart i el Valencià ha aconseguit situar-se per sobre nostre (21-22). Una Chelsea Gray intractable ha aconseguit situar a l’Uni per davant, tot i que l’alegria ha durat escassos segons per culpa d’una cistella del València. En els minuts finals ambdós conjunts han continuat una lluita constant en el marcador. Aquesta lluita la guanyada el València, ja que li han entrat els tirs que ha proposat (27-35)

En la represa, la primera ha estat pel València, gràcies a una cistella de Cristina. La primera cistella del Girona ha arribat passats els dos minuts, amb un gran moviment de pilota on Reisingerová ha certificat els dos punts. Tot I això, el Girona li ha costat trobar-se en el tercer quart. Ha sigut en el cinquè minut quan les noies han connectat dues cistelles seguides. La primera de Chelsea Gray, seguida d’un triple de Frida Eldebrink, que ha obligat a demanar temps mort al conjunt valencià (36 a 42) quan faltaven tres minuts. Un triple de Laia Palau a l’últim segon ha enviat el partit a l’últim quart (42 – 47).

La gran dinàmica del final del tercer període s’ha notat en l’inici de l’últim quart, i és que el Girona s’ha acostat a un punt. Amb un rebot ofensiu de Laia Palau, Elonu ha anotat completament sola i l’Spar Girona s’ha posat per davant. El València ha sabut reaccionar amb un triple i una cistella de Gil. En els últims cinc minuts, la batalla ha sigut d’anada i tornada. Un triple d’Araújo ha donat un altre cop l’avantatge gironina. Tot seguit, la gallega ha encestat un tir lliure. I com ha estat habitual en el partit, el València no s’ha rendit i Carrera ha anotat els dos tirs lliures, posant l’empat al marcador (54 a 54).

Nervis. Així es pot resumir els minuts finals. I és que ambdós equips no han sabut gestionar-los i s’han comès moltes faltes. El València ha aprofitat la seva oportunitat, i anar sumant i anar sumant, el conjunt valencià s’ha imposat per 56 a 66.