ES PRESENTA LA 9A JORNADA DE L’ESPORT FEMENÍ A GIRONA

ES PRESENTA LA 9A JORNADA DE L’ESPORT FEMENÍ A GIRONA

Cayetano Pérez, president de l’Spar Girona, va assistir a l’acte.

El pavelló de Fontajau va acollir ahir la presentació de la novena edició de la Jornada de l’Esport Femení a GironaL’acte tindrà lloc el mes vinent -del 10 al 13 de juny- a les places Salvador Espriu i Calvet i Rubalcava i també al riu Onyar. El dia 13 hi haurà l’acte de cloenda a l’Auditori Josep Irla.

El vicealcalde de Girona, Quim Ayats; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD) a Girona de la Generalitat de Catalunya, Fina Surina; i el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran; van presentar la jornada.

A diferència de les altres edicions, aquest any es farà d’una manera més extensa per evitar aglomeracions i garantir les mesures de seguretat davant la pandèmia de coronavirus.

“La Jornada de l’Esport Femení és una plataforma per trencar estereotips, i per promoure i difondre la pràctica esportiva femenina. És necessari, des de la reflexió personal i social, un canvi per valorar les esportistes pels seus mèrits esportius i personals perquè aquestes dones es converteixin en referents per a les més petites”, va assegurar el vicealcalde Quim Ayats.

“Gràcies a l’esforç de tots, organitzadors, entitats i institucions aquí representades, hem creat en la Jornada de l’Esport Femení un espai de visualització i difusió de la pràctica esportiva femenina. Un espai que, no només ajuda a trencar estreotips, sinó a prendre consciència del potencial de l’esport femení com a espectacle de primer nivell. Equips com l’Uni Girona, l’equip ciclista Massi Tactic o esdeveniments com l’ITF de la Bisbal d’aquesta setmana passada en són clars exemples. Les distàncies respecte l’esport masculí es van reduint, però encara hi ha un llarg camí per recórrer i molta feina per fer”, va afirmar el diputat Jordi Maquef.

La jornada comptarà amb exhibicions esportives d’una trentena d’entitats i clubs de la ciutat i la província i seran quatre les seves ambaixadores: L’esquiadora ribetana Núria Pau; la jugadora de tenis taula Sofia Xuan Zhang, la gimnasta Judit Carmaniu, del Club Mabel de Benicarló; i la futbolista del Girona Núria Llop.

Attachment