Espectacle gironí a Lió; l’equip defensarà 23 punts d’avantatge a Fontajau (Lyon @ASVEL_Feminin 57 – 80 Spar Citylift Girona)

Espectacle gironí a Lió; l’equip defensarà 23 punts d’avantatge a Fontajau (Lyon Asvel Féminin 57 – 80 Spar Citylift Girona)

Espectacle gironí a Lió; l’equip defensarà 23 punts d’avantatge a Fontajau (Lyon Asvel Féminin 57 – 80 Spar Citylift Girona)

El Lyon arribava a l’anada de l’eliminatòria dels quarts de final de l’Eurocup després de superar amb molta claredat el Tarbes en la ronda de 8. Es tracta del líder de la lliga francesa, competició en la qual acumula només 2 derrotes. Eric Surís ens avisava que “ens trobaríem un col·lectiu molt físic i un equip que posa el llistó molt elevat del contacte en defensa i en atac. Els hi agrada córrer i anota amb facilitat perquè té molt de talent; de fet és un dels equips que més ha anotat en l’Eurocup a dia d’avui.”

Molta concentració ja des de l’inici amb un parcial de 0-8, amb dues cistelles de 3 de Núria Martínez que han marcat un molt bon inici de l’equip. Que l’enfrontament començaria intens era més que evident coneixent la importància del partit i la qualitat de tots dos equips, així que era vital per a les gironines arrancar amb bon peu; ho han fet gràcies a la bona renda de punts aconseguida, amb un encert notable que ha marcat la dinàmica del joc des del principi, per acabar el primer quart 10 punts per sobre al marcador -11-21-.

Bon inici també del segon quart, en el qual les d’Eric Surís han pogut mantenir la intensitat defensiva que ha marcat des del salt inicial. Tot i axò, les franceses han començat a trobar una escletxa per anotar i han pogut reduir el desavantatge, que en alguns instants del període ha arribat a ser de +14 favorable a les gironines. Al descans s’hi ha arribat amb un 24-36.

El percentatge d’encert de l’Spar Citylift Girona ha estat clau per marxar als vestidors amb un avantatge considerable. Festival de triples, també en començar el tercer quart. Les gironines han dominat clarament el parcial a través, no només del bon encert en el tir sinó també a partir del rebot ofensiu, on la brasilera Colhado ha sabut fer-se un lloc i guanyar gran part de les accions a la pintura. L’últim període s’encarava amb un 43-56-.

L’últim quart ha seguit la mateixa tònica del partit, amb les jugadores gironines molt endollades i sense donar massa concessions en defensa. Tot i l’acumulació de minuts, cops i molèsties diverses després de la intensa Copa de la Reina, les d’Eric Surís han mantingut el ritme elevadíssim de joc, sense abaixar la guàrdia en cap moment, arribant a tenir un avantatge de +26 en el marcador. Finalment, el partit ha acabat 57-80, un resultat boníssim per a les aspiracions de l’Spar Citylift d’assolir el passi a les semifinals.

La tornada serà el dijous vinent, 14 de març, a Fontajau, on l’equip haurà de defensar els 23 punts d’avantatge aconseguits a Lió.