EXHIBICIÓ DE L’UNI A FERROL

L’Spar Girona segueix en estat de gràcia. Les gironines, que han dominat en ambdós costats de pista en la primera part, ha vist com el Baxi s’ha situat a només 12 punts al final del tercer període, però 10 minuts finals molt seriosos de les nostres han donat la cinquena victòria consecutiva a les de Roberto Íñiguez per 56 a 69. Magali Mendy, amb un 4 de 5 en triples, ha estat la màxima anotadora de l’enfrontament (21 punts).

Amb la directa
Els primers minuts de partit de l’Spar Girona són per estudiar. Les de Roberto Íñiguez han posat la cinquena marxa per, en només 4 minuts, situar-se a 12 punts en el xoc. Uns primers minuts en què han destacat els 5 punts de Bertsch i Mendy i els 4 de Tolo (2 a 14). Amb el temps mort local, els ajustos defensius han revertit la situació i un parcial de 5 a 0 ha situat a les gallegues a 7 punts (7 a 14). Íñiguez ha calcat estratègia en aturar el partit i l’Spar ha sorprès amb una defensa en zona, frenant els atacs de les blaves. A més, en atac hem mantingut l’encert, tant des de la llarga distància com des de dins la zona, tancant el quart amb un triple ‘in extremis’ d’Ygueravide (13 a 24).

Dominant amb l’ ‘extra pass’
El desencert s’ha palpat en ambdós conjunts, però a poc a poc l’Uni ha començat a carburar gràcies a un tirple de Gardner i una cistella de Mendu (13 a 29). Howard ha anotat la primera del Baxi al 5:40 i això ha despertat a l’Spar, que amb una cistella de Peña i una recuperació d’Etxarri ha imposat el +18 (15 a 33). De nou, el temps mort del Ferrol ha reactivat al conjunt local, que amb un 2+1 de Mataix i un triple de Mestres s’han situat a 12 punts. Però Mendy s’ha fet amb el pes ofensiu de les gironines i ha castigat a les gallegues amb un triple i una entrada (21 a 38). Finalment, un ‘extra pass’ de Faustine per Bertsch ha posat la cirereta al pastís, anotant l’americana a plaer des de la llarga distància (24 a 41).

18 a 13
De més a menys ha anat l’Spar en el tercer quart. Magarity, Tolo i una gran Magali Mendy (17 punts) han castigat en l’inici de la segona part (24 a 50). Però Mataix, amb tres accions consecutives (i amb molt d’encert des de la llarga distància) ha aproximat a les gallegues (13 punts de la nº10, 32 a 52). El desencert nostre ha frenat en sec l’intercanvi, dominant l’Uni Ferrol el tram final del tercer parcial i situant-se a només dos punts gràcies a la bona mà de Pospísilová (8 punts, 42 a 54).

10 minuts excel·lents
La mala dinàmica del tercer quart ha canviat radicalment en l’inici del quart, imposant les d’Íñiguez el seu joc per dominar amb un parcial de 0 a 6 (punts de Gardner, Mendy i Tolo, 42 a 60). La pausa en el 6:30 no ha canviat el ritme ofensiu de les nostres i Mendy ha tornat a anotar des de la llarga distància, arribant als 21 punts (42 a 63). Atacant a la zona, el Baxi ha frenat a les nostres amb faltes personals, aconseguint quatre punts consecutius des de la línia dels tirs lliures (42 a 67). Finalment, i després de molts intents, les gallegues han aconseguit les primeres cistelles de l’últim assalt (minut 3:30, Mataix i Mestres, 46 a 67). Amb poc pel final, Gardner ha fet l’última de l’enfrontament, aconseguint l’Uni Girona la victòria a Ferrol per 46 a 69).