Girona acull la jornada solidària “Juga per les nenes valentes” en suport a l’empoderament femení a través de l’esport

Girona acull la jornada solidària “Juga per les nenes valentes” en suport a l’empoderament femení a través de l’esport

La jornada, que s’emmarca en la 12a Jornada de l’Esport Femení de Girona, comptarà amb activitats esportives, tallers, concerts, espectacles infantils i culminarà amb el “Partit de Totes” entre l’Uni Girona i el Perfumerías Avenida que serà retransmès per 3Cat.

Girona es convertirà el proper diumenge 10 de març en la capital de l’esport solidari en acollir la jornada “Juga per les Nenes Valentes”, una iniciativa organitzada per Abacus per recaptar fons per l’equip de bàsquet femení del camp de refugiats de Xatila, al Líban, i per a d’altres projectes de suport a l’empoderament femení a través de l’esport. Durant tot el dia, la capital gironina comptarà amb les activitats esportives de la 12a Jornada de l’Esport Femení de Girona, tallers, concerts i espectacles que es durant a terme en diversos punts de la ciutat i que permetran que totes les persones que ho vulguin puguin fer donatius que aniran destinats a donar suport a aquests projectes. 

De fet, un dels plats forts de la jornada serà la presència i participació de les jugadores de l’equip de les “Nenes Valentes”, un club de bàsquet format en aquest camp de refugiats de Xatila i que són les protagonistes del llibre de la periodista Txell Feixas, “Aliades”. La jornada culminarà amb “El partit de Totes”, l’enfrontament de bàsquet més solidari a Fontajau entre l’Uni Girona i el Perfumerías Avenida, retransmès pel 3Cat i que també serà en suport als projectes d’empoderament femení. A la mitja part del partit, l’equip de bàsquet de les Nenes Valentes sortirà a la pista per rebre el reconeixement i suport del públic. Les persones que no puguin assistir a Fontajau tindran la possibilitat de comprar una entrada solidària. La iniciativa “Juga per les Nenes Valentes” compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, l’Uni Girona i la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). 

La jornada “Juga per les Nenes Valentes” forma part de la campanya “Nenes Valentes” que la cooperativa Abacus va iniciar aquest Nadal. A través d’accions solidàries a les botigues i donatius a través del web es van recaptar més de 100.000 euros, una xifra que s’espera que augmenti gràcies a aquesta jornada de solidaritat. 

Tal i com ha explicat el director d’Abacus, Oriol Soler, avui en una roda de premsa a Fontajau, aquesta campanya “demostra el compromís de la cooperativa amb aquells projectes que, a través de l’educació, la cultura i l’esport, poden contribuir a canviar realitats injustes”. La periodista Txell Feixas, recentment guardonada amb el Premi Nacional de Periodisme de la Generalitat, també ha participat en la roda de premsa i ha explicat com va impactar-li la història d’aquestes nenes de Xatila que “a través de l’esport, del bàsquet en concret, aconsegueixen trobar una via per fugir de la violència (masclisme, guerra…) i de l’odi. I els hi va donar una refugir per a l’esperança”. 

La directora esportiva de l’Uni Girona i exjugadora de l’equip, Laia Palau, ha volgut posar en relleu “la necessitat de visibilitzar l’esport femení i la importància del bàsquet com una activitat que pot contribuir a generar espais de llibertat per a les noies”. El vicepresident de la Federació Catalana de Basquetbol i president de la Representació Territorial de Girona de l’FCBQ, Xavier Santaló, , ha celebrat “que sigui des d’aquest esport tan arrelat a Catalunya, el basquetbol, que es duu a terme aquesta important iniciativa en clau femenina que interpel·la tots els clubs del país”. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha volgut mostrar el compromís del Govern de la Generalitat “amb aquesta acció solidària que va més enllà de les nenes de Xatila per convertir-se en un acte de reivindicació de totes les nenes valentes del món”. Finalment, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha posat de manifest que “sigui precisament en la setmana del 8 de març que Girona es mostra com aquesta capital de l’esport femení més solidari”.

Attachment