IHO LÓPEZ: “PELS SOMNIS SEMPRE S’HI TROBA TEMPS”

Iho López: “Pels somnis sempre s’hi troba temps”

Després d’un greu accident de tràfic als EUA, la pívot va tornar a jugar el dissabte passat.

“Els primers moments de l’accident van ser bastant desconcertants, de fet no entenia el que havia passat. Quan em van portar a l’hospital i em van fer radiografies per veure com estava és quan es va veure que tenia el fèmur trencat, però tot i això no era conscient de la gravetat de l’accident fins dies o mesos més tard”. Qui ho hauria dit que un greu accident de trànsit que va patir fa dos anys als EUA ho canviaria tot.

El cop moral i físic que va patir i les recomanacions dels metges perquè deixés el bàsquet, Iho en cap moment es va plantejar deixar de jugar. “Des del primer moment després de l’accident, el mateix dia de l’operació tan bon punt veure el metge va entrar, el primer que vaig fer va ser preguntar quant temps estimat seria la recuperació per poder tornar a jugar. Molta gent, els metges d’allà, directius i altres de l’àrea mèdica em deien que ho deixés i que mai més tornaria a jugar. Jo sabia que ho havia d’intentar perquè només jo conec els meus límits. I com a científica les hipòtesis han de ser provades”.

El període de recuperació li va servir per graduar-se en Enginyeria Informàtica als EUA. Ara, a Girona, la pivot compagina l’esport amb dos màsters a distància: un sobre Dinàmica de Fluids Computacionals i l’altre d’Enginyeria Aeroespacial. Tot i la seva dedicació, compaginar estudis amb esport no l’afecta en cap aspecte. “Hi ha moltes jugadores als dos equips, GEIEGUNI i l’UNI que estudien i entrenen a la mateixa vegada. Tot és trobar temps per fer-ho. Pels somnis sempre s’hi troba temps”.

Recuperada de la greu lesió, Iho va debutar el passat dissabte anotant vuit punts i quatre rebots en 17 minuts. “El meu objectiu és el de poder trobar-me a gust, gaudir, treballar, poder trobar i donar la meva millor versió de mi sense voler córrer massa i ajudar al màxim als dos equips en el que faci falta”.

Attachment